«Ένα χρόνο μετά» η Ραφήνα, ο Ν. Βουτζάς και το Μάτι δεν ξεχνούν – Πλήθος κόσμου στη βραδιά μνήμης – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Πλημμύρισε από κόσμο, το Αθλητικό Κέντρο του Νέου Βουτζά, το βράδυ της Δευτέρας (22/7), στη βραδιά μνήμης που ήταν αφιερωμένη στα θύματα της τραγικής πυρκαγιάς της 23ης του περσινού Ιουλίου, που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεανική Σκηνή», υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας και την υποστήριξη των Συλλόγων του Ματιού και του Νέου Βουτζά.

Η βραδιά ήταν για αυτούς που έφυγαν, αλλά και για αυτούς που έμειναν πίσω και ζουν μια καθημερινότητα που έχει αλλάξει ριζικά. Αυτό το «δεν ξεχνώ», ακούστηκε βροντερά απ όλους, με την παρουσία τους και το χειροκρότημα τους.

Την εκδήλωση προλόγισαν, ο κορυφαίος κριτικός του θεάτρου, φιλόλογος και μεταφραστής, Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη, η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου, ο αγαπημένος τραγουδοποιός και κάτοικος της περιοχής, Βαγγέλης Γερμανός, ενώ η πρόεδρος της «Νεανικής Σκηνής» ανέγνωσε μήνυμα της Λήδα Πρωτοψάλτη, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

Πριν από την έναρξη ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς βράβευσε για την προσφορά του τον κ. Μάριο Ηλιόπουλο, της SeaJets, ενώ συγκινητικά ήταν και τα λόγια του κ. Τάκη Ηλιόπουλου.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε η παράσταση του θεατρικού έργου «Ένα χρόνο μετά…» των Κωνσταντίνου Ρόδη και Βούλας Σταμπέλου, ένα έργο-ντοκουμέντο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Διονύσης Τσακνής με την Ομάδα Νέων του Ματιού και τα παιδιά της χορωδίας της Νέας Μάκρης του Γιάννη Χριστοφορίδη, δίνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων διακρίναμε τον εκλεγμένο Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκας, την Αντιδήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο, την πρόεδρο του Συλλόγου «Η Πρόδος» Νέου Βουτζά Έμυ Κροκίδη, τους κ.κ Λιβαθινό, Ζαγάρης και Χαρά Ξάνθη.

Οι συντελεστές της παράστασης «Ένα χρόνο μετά»

Συντελεστές

Κείμενο: Κωνσταντίνος Ρόδης – Βούλα Σταμπέλου

Σκηνοθεσία Νανά Νικολάου

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη και Σωτήρης Μήτσουλας.

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης. Φωτισμοί & ήχος: Κώστας Αγγέλου

Έπαιξαν οι: Μιχάλης Μαρκάτης, Πελαγία Αγγελίδου, Κώστας Κλάδης, Ελένη Δαφνή, Νικόλας Γκιουλής, Κωνσταντίνα ΜαθιουδάκηΔείτε το βίντεο:

Πηγή: irafina.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ