Συλλήψεις διαδηλωτών για επίθεση κατά αστυνομικών σε πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία

Στη σύλληψη έξι διαδηλωτών, που κατηγορούνται για επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια πορείας, που έγινε προς τη γερμανική πρεσβεία, προχώρησαν οι αρχές.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με περίπου 15 άτομα ακόμα, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που λάμβαναν μέτρα τάξης στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποια απ’ αυτά τα άτομα χτύπησαν τους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές και επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να πλησιάσουν το κτίριο της πρεσβείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, οι προαναφερόμενοι αντιστάθηκαν και απώθησαν τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και φέρουν εκδορές και οιδήματα σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γ.Σ.Ν.Αθηνών. Επιπλέον οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της υποχρέωσης εμφάνισής τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δύο ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ