Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Οι αρχές συλλέγουν DNA από υπόπτους – Δύο μαρτυρίες “φωτιά”

Νέα στοιχεία έχουν συλλέξει οι αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, η οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα νεκρή, μέσα σε σπηλιά που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, στο Ξαμουδοχώρι, στα Χανιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι αστυνομικοί ανακρίνουν υπόπτους και μάλιστα έχουν συλλέξει το DNA τους, σε μία προσπάθεια να εξιχνιάσουν τη φρικτή δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στους αστυνομικούς κατέθεσαν ένας 85χρονος αγρότης και ένας ηλικιωμένος ψαράς, οι οποίοι είπαν ότι είδαν την 60χρονη βιολόγο στο χωριό Αφράτα, το οποίο βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά, στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Το στοιχείο αυτό κρίνεται σημαντικό από τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, καθώς εκτιμούν ότι τα ίχνη της Σούζαν Ίτον χάθηκαν ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Αφράτα, όταν η βιολόγος προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ορθόδοξη Ακαδημία, όπου αναμενόταν να συμμετάσχει σε συνέδριο.

Ο 85χρονος δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: “Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη”.

Ο δράστης της δολοφονίας ακινητοποίησε την Αμερικανίδα βιολόγο τραυματίζοντάς τη με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της, πριν της προκαλέσει τον ασφυκτικό θάνατο. Η άτυχη γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να γλιτώσει από τη μανία του δράστη.

Πηγή: dailymail.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ