Μάχη με τις φλόγες σε πέντε μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες – Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Φυλή, Μάνη, Εύβοια και Αγίους Θεοδώρους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πέντε μέτωπα δίνουν μάχη με τις φλόγες οι Πυροσβέστες, καθώς πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο χωριό Δίβρη Φθιώτιδας, στη Φυλή, στο Πευκί Ευβοίας, στην ανατολική Μάνη και στους Αγίους Θεοδώρους.Στο χωριό Δίβρη οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι, έκαψαν αυλές κατοικιών και μία αποθήκη και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία -για προληπτικούς λόγους- δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο οι κάτοικοι να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν στη μάχη με τις φλόγες στο Δίβρη λίγο μετά τις 17:00 και οι δυνάμεις που επιχειρούν ανέρχεται πλέον σε 60 πυροσβέστες ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Οι επιχειρήσεις ενισχύθηκαν από πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σημειώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση πλησίον της Ι.Μ Αγίας Άννης Φθιώτιδας με την Πυροσβεστική να την θέτει υπό μερικό έλεγχο. Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:30 και σε δασική έκταση στη Φυλή και συγκεκριμένα κοντά στο γήπεδο του Θρασυβούλου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 1 ελικόπτερο.

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε στη συνέχεια για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογιάνικα ανατολικής Μάνης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο. Λίγο μετά τις 19:30 ήρθε ακόμα ένα μέτωπο να προστεθεί, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ, 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ