Θρίλερ χωρίς τέλος με τις πυρκαγιές στην Εύβοια – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ εκτός από τα κύρια μέτωπα που βρίσκονταν σε εξέλιξη από χθες, νωρίς το μεσημέρι σήμερα ξέσπασε και νέα φωτιά στο Τραχήλι, για το οποίο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προληπτικά, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο, ο άνεμος άλλαξε και πάλι πορεία και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για το συγκεκριμένο χωριό.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια, όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια, ενώ νωρίτερα ανησύχησαν και οι κάτοικοι στο χωριό Δάφνη Αυλωναρίου, που είδαν τη φωτιά να πλησιάζει τα όρια του χωριού του και οι καπνοί να έχουν καλύψει και τα σπίτια τους.

Είναι ενδεικτικό ότι η έκταση του πύρινου μετώπου φτάνει περίπου τα επτά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να είναι γεμάτη από καπνούς και να έχει προκληθεί ασφυκτική κατάσταση για τους κατοίκους, ιδίως όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ