Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα – ΤΩΡΑ

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για τη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας.

Το δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα.

Η εισαγγελέας είχε υποβάλει πριν μερικές ημέρες πρόταση ενώπιον του συμβουλίου αναφέροντας πως μπορεί ο νέος Ποινικός Κώδικας που ισχύει από την 1η Ιουλίου να προβλέπει πλημμεληματικές ποινές για συμμετοχή σε στάση (πράξη για την οποία ελέγχεται ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν), ωστόσο του απέδωσε το αδίκημα της διέγερσης τέλεσης πλημμελημάτων μέσω επιστολών του, που μεταξύ άλλων «προκαλούν ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων».

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για να του χορηγηθεί τακτική άδεια. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό συμβούλιο ανέλαβε να αποφανθεί σχετικά με την τελευταία αίτηση, ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα.Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ