Κατέπλευσε στη Σύρο ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του κόσμου – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του κόσμου, το «Γεράκι της Μάλτας», βρίσκεται από χθες στο λιμάνι της Ερμούπολης της Σύρου.Το «Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon) έχει μήκος 88 μέτρα και τα τρία κατάρτια αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου.

Το εξωτερικό έχει ξύλινα καταστρώματα, λουστραρισμένες κουπαστές και εξαίσια φινιρισμένες επιφάνειες. Στο εσωτερικό του σκάφους ξεχωρίζει το αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μεταξύ άλλων το σκάφος διαθέτει γυμναστήριο, home cinema, jet ski.

Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.Το σκάφος διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και είναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολογικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και τζετ σκι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το cyclades24.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ