«Δεν ξέρουν, δεν είδαν» οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Της Άννας ΚανδύληΤη σκυτάλη των απολογιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής πήρε σήμερα ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει δυο μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, αλλά τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο συγκατηγορούμενός του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη για να τον συλλυπηθεί.

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις…μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ώρα, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».« Από την τηλεόραση…»Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν και πως τον Ρουπακιά τον ήξερε φατσικά μόνο. Όταν ρωτήθηκε τι σκέφτηκε όταν έμαθε τη δολοφονία απάντησε πως «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες…είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά…,Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό» είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Καλαρίτης του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.Όταν του επισημάνθηκε πως τα μεσάνυχτα ήταν στη Δραπετσώνα, ισχυρίστηκε ότι πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά, με την Πρόεδρο να σχολιάζει: «Λέτε διαφορετικά πράγματα ακόμα και τώρα. Δεν είναι νωρίς εφόσον πιάνετε δουλειά 01.30 να πάτε τα μεσάνυχτα;»

Στο σπίτι του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και ο επόμενος κατηγορούμενος Αναστασίος Μιχαλαρος, εργάτης στην Ζώνη του Περάματος.

Όπως ισχυρίστηκε το μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2012,οι συνομιλίες που είχε την επίμαχη νύχτα με τον Ιωάννη Άγγο αφορούσαν αποκλειστικά το Σωματείο που ήθελαν να φτιάξουν στην Ζώνη ως «αντίπαλο δέος» στο Συνδικάτο Μετάλλου που ελεγχόταν από το ΠΑΜΕ. Όπως είπε, με “νταηλίκια” το ΠΑΜΕ έκανε συνεχώς απεργίες και “μας κατέβαζαν από τα βαπόρια.. Είχαμε τεράστια ανεργία”,

Για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό που τους υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει να φτιάξουν Σωματείο.

Ο Μιχάλαρος είπε επίσης πως ήταν ο Ι.Αγγος αυτός που τον ενημέρωσε πως “σφάξανε ένα παλικάρι στην Τσαλδάρη” και ότι αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη να μάθει τι έγινε. Για τον Ρουπακιά όπως λέει έμαθε την επόμενη ημέρα και δεν γνωρίζει τίποτε άλλο για όσα έγιναν στην Αμφιάλη.

Στην παρατήρηση της Έδρας ότι τον έχουν αναγνωρίσει τρεις μάρτυρες ως έναν από εκείνους που πήγαν έξω από το Κοράλλι, ο κατηγορούμενος απάντησε:”είναι φίλοι του κ.Πουλικόγιαννη (συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στην Ζώνη).

Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται να μιλά με συγκατηγορούμενο του με ασυρμάτους, απάντησε ότι επρόκειτο” για δύο γουοκι τοκι από τα τζαμπο “….

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ