Ευθύνες στη ΡΑΕ επιρρίπτει ο πρόεδρος διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ: Έπρεπε να είχε πάρει μέτρα για να προστατεύσει την επιχείρηση

Την αποστολή εξωδίκων σε 890.000 πελάτες της, οι οποίοι χρωστούν περισσότερο από 1 δισ. από απλήρωτους λογαριασμούς ξεκινά η ΔΕΗ. «Το πρόβλημα με του “τελικούς” καταναλωτές είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πρόκειται για 890.000 καταναλωτές που έχουν φύγει από τη ΔΕΗ και χρωστούν πάνω από 1 δισ., δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας.

Παράλληλα, ο κ. Μπίτζας επέρριψε ευθύνες στη ΡΑΕ για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Πρέπει κάτι να γίνει, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που μπορούν να φεύγουν έτσι και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Η ΡΑΕ έπρεπε να έχει βρει μέτρα να προστατεύει. Όπως όλοι αυτήν την εποχή βαράνε τη ΔΕΗ για να διαλυθεί, κάνουν τα στραβά μάτια, αφού πρέπει να χάσει το 50% των πελατών, ας το χάσει μία ώρα γρηγορότερα, χωρίς να παίρνονται μέτρα και ρυθμίσεις που θα προστατεύουν όχι μόνο την επιχείρηση αλλά και τους ανταγωνιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα ότι «οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι από το διευθυντήριο της Ε.Ε και οι κυβερνήσεις του τόπου μας είναι εντολοδόχοι που σκύβουν αμέσως το κεφάλι και πρέπει να υποστηρίξουν οποιοδήποτε μέτρο μικρύνει τη ΔΕΗ. Στο τέλος θα τους χαρίσουμε και τους λιγνίτες».

Αναφερόμενος στις βλάβες του δικτύου, ο κ. Μπίτζας υποστήριξε ότι «από τη στιγμή που δεν ακολουθείτε μία διαδικασία συντήρησης, όταν υπερφορτώνεται το σύστημα να έχει και αυτό τις απώλειές του». Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ