Δήμαρχος Σαρωνικού στο enikos.gr: Υπήρχαν μελίσσια κοντά στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Λαγονήσι, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, στο enikos.gr, ο οποίος αναφερόμενος στο πώς μπορεί να ξεκίνησε η φωτιά, σημείωσε ότι κοντά στο σημείο απ’ όπου ξεπήδησαν οι φλόγες βρίσκονται μελίσσια.

Ο κ. Σωφρόνης υπογραμμίζει ότι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους περίπου 10 κατοικίες, ωστόσο, η φωτιά δεν έφτασε μέχρι εκεί. Υπογράμμισε παράλληλα το γεγονός ότι στα 300-400 μέτρα απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά βρίσκεται ένας από τους επτά κινητούς σταθμούς Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που συνέβαλε ώστε να γίνει γρήγορα αντιληπτή και η κινητοποίηση να είναι άμεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι πλέον οριοθετημένη και κρίνεται πως δεν υφίσταται κίνδυνος επέκτασης. Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις περιμετρικά ένα αεροσκάφος. Τα υπόλοιπα εναέρια μέσα θα κάνουν τις τελευταίες ρίψεις και θα αποχωρήσουν.

Αναφορικά με το ελικόπτερο, το οποίο καθηλώθηκε, σημειώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι η βλάβη που υπέστη ήταν μικρή και επιδιορθώθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα το εν λόγω ελικόπτερο να σηκωθεί ξανά και να πραγματοποιήσει νέες ρίψεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ