Δεν θα αναγράφεται από φέτος το θρήσκευμα στα απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου – “Fake news” απαντά το υπουργείο Παιδείας

Χωρίς το θρήσκευμα θα δίδονται φέτος στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου το Απολυτήριο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. «Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, έκτος αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos.grΑυτό σημαίνει ότι, όποιοι γονείς θέλουν να αναγράφεται το θρήσκευμα, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση. Όσοι δεν το κάνουν, το παιδί τους θα πάρει απολυτήριο δίχως την αναγραφή θρησκεύματος.Με την ίδια απόφαση, οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να καταχωρούν το επώνυμο μητέρας για τους μαθητές και όχι το γένος, όπως ίσχυε. Το υπουργείο Παιδείας διέψευσε την είδηση μιλώντας για fake news. Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, αναφέρεται και σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απόφαση σε “προεκλογικό φόντο”. 

“Ενημερώνουμε ότι: Πέρσι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απόφαση ΔΕΝ ήταν «προεκλογική περίοδος».

Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου 2018.

Προκειμένου να προστατευθούν προσωπικά δεδομένα «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας».

Για να είναι σαφής σε όλους η απέλπιδα προσπάθεια κατασκευής fake news από την ιστοσελίδα, επισυνάπτουμε την απόφαση του 2018” σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ