“Πόλεμος” για τα διαγνωστικά κέντρα – Στον “αέρα” οι ασφαλισμένοι – ΒΙΝΤΕΟ

Στον «αέρα» είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που θα θελήσουν να κάνουν εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, αφού αναγκάζονται να πληρώσουν το 85% των χρημάτων κάθε εξέτασης και να διεκδικήσουν τα επόμενα από το ταμείο τους.Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα «χαράτσια», (clawback και rebate) που τα οδηγεί σε οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των κλάδων, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.

Για το θέμα, υπήρξε έντονος διάλογος στην ΕΡΤ1, και αλληλοκατηγορίες μεταξύ του αντιπροέδρου του ΙΣΑ κ. Πατσουράκου και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεωργακόπουλου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Βάρδια», με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φώτιος Πατσουράκος, υποστήριξε ότι η κινητοποίηση των διαγνωστικών κέντρων, δεν είναι πολιτικά υποκινούμενη, ούτε υποκινούμενη από μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, αφού αυτοί που κινδυνεύουν να κλείσουν, «είναι τα μικρά διαγνωστικά κέντρα της γειτονιάς, που φεύγουν και στο εξωτερικό».«Μας υποχρέωσαν σε μία τέτοια κινητοποίηση, γιατί αυτή τη στιγμή καταστρέφονται όλα τα εργαστήρια. Πρέπει να μας βοηθήσουν. Από την κινητοποίησή μας εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά και οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι θα εξετάζονται δωρεάν. Το υπουργείο πρέπει να βοηθήσει να λυθεί το θέμα. Είναι μία απλή λογιστική τακτοποίηση για το 2018, που μπορεί να γίνει κατέληξε». Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Πέτρος Γεωργακόπουλος, κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, ότι «οδηγούν τον κλάδο σε ανεδαφικές διεκδικήσεις. « Η βασική διεκδίκησή σας είναι να καταργηθεί το clawback», είπε στον κ. Πατσουράκο με έντονο τρόπο και συμπλήρωσε. «Παίζετε το θέατρο του παραλόγου και η απόφασή σας να χρεώνετε στο 85% της ασφαλιστικής τιμής, είναι ένα ακραίο αντικοινωνικό μέτρο και μία αντισυμβατική συμπεριφορά. Είναι ανάλγητη κοινωνικά απόφαση». Δείτε τον έντονο διάλογο στην εκπομπή της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ