«Bianco», μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου

Η Τήνος δεν είναι μόνο θρησκευτικός προορισμός. Δεν έχει μόνο υπέροχες παραλίες, άγρια και ειδυλλιακά τοπία να προσφέρει στους πολυπληθείς επισκέπτες της. Το «ιερό νησί» των Κυκλάδων, πρότυπο συνύπαρξης των ορθοδόξων και καθολικών κατοίκων της, προτιμάται από τους επισκέπτες υψηλής αισθητικής και για το πολιτισμικό της αποτύπωμα.Αν τα κύρια στοιχεία του τηνιακού πολιτισμού είναι οι διάσημοι περιστερώνες και η τέχνη της σμίλευσης του μαρμάρου, ωστόσο για τους επισκέπτες των καλοκαιρινών χαλαρών ημερών αυτό που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο είναι οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Αυτή την υπόσχεση δίνουν – και, κυρίως, την τηρούν στο έπακρο – δύο νέοι επιχειρηματίες, ο Ιωσήφ Δελλατόλας και ο Βαγγέλης Κατσίκης, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν με απόλυτη επιτυχία μια αρμονική μείξη όλων των ιδιαίτερων τηνιακών στοιχείων σε έναν υψηλής ποιότητας γευσιγνωστικό προορισμό, το «Bianco» Beach House Restaurant στον Μπάλλο.

Ο Μπάλλος είναι ένας από τους ομορφότερους κολπίσκους της Τήνου, μόλις 6 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Το «Bianco», σε πλήρη αρμονία με το κυκλαδίτικο περιβάλλον, έχει συνδυάσει ιδανικά την απόλαυση της υπέροχης θάλασσας με τη γευστική πανδαισία που προσφέρει η προσεγμένη μείξη των τοπικών προϊόντων και γεύσεων με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.Ο Ιωσήφ και ο Βαγγέλης εξηγούν γιατί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα beach house restaurant και για ποιο λόγο το ονόμασαν «Bianco»: «Το χρώμα των Κυκλάδων είναι το λευκό. Στο άκουσμα του λευκού συνειρμικά έρχονται στο μυαλό έννοιες όπως η αγνότητα, η γαλήνη και η ηρεμία. Όλα αυτά που περικλείονται στην ιταλική λέξη “Bianco”».Γιατί όμως επέλεξαν τον Μπάλλο; «Η μοναδικότητα της παραλίας, την οποία χαρακτηρίζουν η φυσική αρχιτεκτονική του κόλπου, η καθαρή αμμουδιά και η μικρή απόσταση από τη Χώρα, αποτέλεσαν για μας πρόκληση ώστε, με τη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου G VIDALIS και την επιμέλεια του interior designer Μάνθου Καλούμενου, να δημιουργήσουμε έναν χώρο απόλυτης απόλαυσης και χαλάρωσης».Το «Bianco» σας περιμένει ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με sunbeds, ομπρέλες και ένα μπαρ με lounge καθίσματα. Η φυσική ομορφιά και το λεπτό γούστο εντοπίζονται σε κάθε λεπτομέρεια του εστιατορίου. Σε αυτό το ιδανικό περιβάλλον είναι βέβαιο ότι θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας όχι μόνο τη θάλασσα, αλλά και τον κυκλαδίτικο διάκοσμο, εμπλουτισμένο με ινδονησιακά στοιχεία. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, αλλά κι ένα ελαφρύ γεύμα.

Το μενού, το οποίο αποτελεί το δυνατό χαρτί του «Bianco», φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Κωνσταντίνου Σαρρή, ο οποίος, με την πείρα σπουδαίων εστιατορίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε καλοκαιρινούς προορισμούς, συνδύασε με αξιοπρόσεκτη φροντίδα την τηνιακή κουζίνα με τη σύγχρονη ελληνική. Ο Ιωσήφ και ο Βαγγέλης διάλεξαν, με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσωπική επαφή με Τηνιακούς παραγωγούς, τα τοπικά προϊόντα και ο έμπειρος σεφ πειραματίστηκε δημιουργικά ώστε το άρωμα της Τήνου να ορίσει την επίγευση των υπέροχων πιάτων του.

Όταν δοκιμάσετε το γιουβέτσι θαλασσινών, το φρικασέ με ψάρι ημέρας, τον μπακαλιάρο Bianco, τις ελληνικές σαλάτες, τα τυριά Τήνου από ντόπιους παραγωγούς, αλλά και το τηνιακό κρασί που συνοδεύει αρμονικά το μοσχαρίσιο φιλέτο με ραγού μανιταριών, δεν θα έχετε πλέον καμιά αμφιβολία. Το «Bianco» αποτελεί ήδη μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου.Bianco Beach House Restaurant TinosTel. +306986752100Instagram : bianco_tinosEmail : [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ