Συγκλονίζει ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Κύπρου για τα θύματα του “Ορέστη”: Δάκρυσα όταν βρήκαμε τη δεύτερη βαλίτσα με το εξάχρονο παιδί – ΒΙΝΤΕΟ

“Για εμάς το κύριο συναίσθημα που επικρατεί και προτεραιότητα είναι βρούμε τις σορούς των θυμάτων. Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες. Ασφαλώς η ανεύρεση του τελευταίου θύματος στην Κόκκινη Λίμνη μας χαροποίησε, το συναίσθημα εκεί ήταν διπλό ήταν το συναίσθημα της χαρμολύπης. Και χαρά και λύπη να βλέπεις μέσα σε μια βαλίτσα μία σορό. Ζήσαμε και ζούμε σκηνές συνταρακτικές. Είναι γεγονότα που έχουν συνταράξει την κυπριακή κοινωνία και έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις” δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Για την Ελλάδα” με τον Σπύρο Χαριτάτο.

“Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και με την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας, έχει κλεισει ένα κεφάλαιο για το οποίο αγωνιστήκαμε για πάνω από 40 ημέρες. Η ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας μας ταλαιπώρησε” τόνισε.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την μητέρα ενός εκ των θυμάτων είπε “ήταν μια συγκινητική συνάντηση, δώσαμε την υπόσχεση στη μάνα της Μαρικάρ ότι θα κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να βρούμε τη σορό της κόρης της. Μάνα είναι, ήταν στην αγκαλιά μου αλλά και στην αγκαλιά των υπόλοιπων μελών της ηγεσίας και μας παρακαλούσε να βρούμε την κόρη της και έκλαιγε. Συγκινηθήκαμε και εμείς. Μας έδωσε το τελευταίο πείσμα για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες”.

“Νιώθαμε συνεχή αγωνία γιατί είχαμε υποχρέωσει να βγάλουμε τις σορούς από το νερό για να αναπαυθεί η ψυχή τους. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Ακόμα αναζητούμε ένα παιδί επτά ετών σε ένα νέο σημείο. Τώρα αρχίζουμε και επικεντρωνόμαστε εκεί” πρόσθεσε.

“Δάκρυσα όταν βρήκαμε τη δεύτερη βαλίτσα μέσα στην οποία υπήρχε ένα μικρό παιδάκι. Μια μικρή βαλίτσα που ήταν ένα έξι χρονών παιδί. Έχω εγγόνια στην ηλικία αυτών των παιδιών που αναζητούμε. Υπήρξαν και στιγμές που νιώθαμε και απογοήτευση που περνούσαν οι ημέρες και δεν βρίσκαμε τη βαλίτσα. Φεύγαμε πάντα με την ελπίδα τις επόμενης ημέρας” δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ