Μυλωνόπουλος για Ποινικό Κώδικα: Σωστή η ανακοίνωση των Εισαγγελέων – Κρίμα να περάσει έτσι και μετά να αρχίσουν τα μπαλώματα

«Ο Ποινικός Κώδικας είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα το οποίο αφορά όλη την κοινωνία και διαπαιδαγωγεί τη νεολαία. Θα πρέπει να το δούμε με νηφαλιότητα και χωρίς καμία πολιτική παρωπίδα. Δεν χωρούν πολιτικές σταθμίσεις σε αυτό το θέμα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Μυλωνόπουλος.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, ο κ. Μυλωνόπουλος υποστήριξε ότι «το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα είναι ένα δύσκολο έργο και έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Είναι ένα έργο που απαίτησε πολλή εργασία αλλά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος είναι σωστή, δεν μπορώ να διαφωνήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απορρίψουμε συλλήβδην τον Ποινικό Κώδικα. Έγιναν μερικές διορθώσεις όμως οι περισσότερες δεν έχουν γίνει. Θα πρέπει να απελευθερωθεί από ορισμένες ιδεοληπτικές τοποθετήσεις», επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί να περιορίζεται τόσο ασφυκτικά η έννοια της απόπειρας ή να καταργείται σιωπηρά η δυνατότητα βαρύτερης τιμώρησης της πολλαπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Το τεχνικό πρόβλημα υπάρχει στην κοινωφελή εργασία, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να εκτίεται όπως πρέπει, θα είναι μόνο κατ’ όνομα».

«Ορισμένα από τα αδύνατα σημεία μπορούν πολύ εύκολα να αναταχθούν. Είναι κρίμα να περάσει έτσι και μετά να αρχίσουν οι επιδιορθώσεις και τα μπαλώματα. Σε κάθε ποινικό νομοθέτημα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επωφελούνται», τόνισε ο κ. Μυλωνόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ