Λουκέτο στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης γιατρών

Με έξι κλίνες λιγότερες θα λειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς κλείνει η μονάδα που βρίσκεται στον β’ όροφο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ”Ελεύθερου Τύπου”, η σχετική απόφαση του διευθυντή κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους και ο λόγος είναι η έλλειψη γιατρών εντατικολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, από τους τέσσερις γιατρούς οι δύο αποχώρησαν με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα μόλις δύο εντατικολόγοι και ο συντονιστής διευθυντής οι οποίοι δεν αρκούν για να καλύψουν τη λειτουργία των εφημεριών. Οι ανάγκες είναι πολλαπλές, από τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο εφημερεύει μέχρι τις 2 το μεσημέρι και για όλους τους πολίτες πλην των ένστολων. Συνεπώς, τα κρεβάτια ΜΕΘ διατίθενται κανονικά στο ΕΚΑΒ προς εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών.

Όπως αναφέρει σε επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Εργαζόμενων του ΝΙΜΤΣ, στις 16 Μαΐου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο γενικός διευθυντής δεσμεύτηκε πώς μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι έξι κλίνες της ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ όπως και για ολόκληρο το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Για το «λουκέτο» στη ΜΕΘ το σωματείο εργαζομένων έχει προγραμματισμένες τρίωρες στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο, από τις 8π.μ έως τις 11 π.μ., με τη στήριξη των ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων) και ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά) ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ