Τον δρόμο της Μεσσαράς έδωσε στην κυκλοφορία ο Σπίρτζης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, παρέδωσε στην κυκλοφορία τον δρόμο της Μεσσαράς, υλοποιώντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στους πολίτες της Κρήτης, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο κ. Μητσοτάκης καταρχάς πρέπει να απολογηθεί γιατί η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει ούτε μελέτες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Δεύτερον για να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή του ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό προϋποθέτει ότι θα είναι μαζί του ο ελληνικός λαός. Μάλλον έχει αστοχήσει και σε αυτή την πρόβλεψη», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Όπως είχε δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα δεκαήμερο, σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία και στους πολίτες, ένα έργo που η μελέτη του, είχε γίνει πριν το 2000, με απίστευτες δυσκολίες και καθυστερήσεις, ολιγωρίες, με αστοχίες στη μελέτη και στο σχεδιασμό του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Το έργο παραδίδεται σήμερα στην αδικημένη Μεσαρά και στο Ηράκλειο που το περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στους γύρω οικισμούς που επί δεκαετίες μεγάλα, βαριά φορτηγά περνούσαν μέσα από τις αυλές τους».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε ακόμη, ότι «ο επόμενος σταθμός για την Κρήτη είναι τον Ιούνιο που ξεκινάει το έργο του αεροδρομίου του Καστελίου. Στη συνέχεια, στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες του ΒΟΑΚ (Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης) έως το Φθινόπωρο για να ξεκινήσει και να αποκτήσει η Κρήτη επιτέλους τις υποδομές που όφειλε να έχει εδώ και πολλές δεκαετίες».

Ο κ. Σπίρτζης σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ, ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης καταρχάς πρέπει να απολογηθεί γιατί η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει ούτε μελέτες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Δεύτερον για να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή του ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό προϋποθέτει ότι θα είναι μαζί του ο ελληνικός λαός. Μάλλον έχει αστοχήσει και σε αυτή την πρόβλεψη».

Για τον σύγχρονο οδικό άξονα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών μήκους 16 χιλιομέτρων που παραδόθηκε σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνεχάρη τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την κοινοπραξία των εργοληπτών για τη συμβολή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ