Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με γκαζάκια στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct), προκαλώντας υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων στο κείμενό τους, «Μέσα σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδυναστεύει τις ζωές όλων μας, μέσα από την εφαρμογή μιας αδιφάγου κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής λιτότητας και βίαιης φτωχοποίησης, επιλογές στοχοθεσίας όπως τα γραφεία της Europe Direct, στέλνουν πίσω ένα μικρό μερίδιο από τη βία που δεχόμαστε καθημερινά, στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας, στα σπίτια μας.

Ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας πράττει για ακόμη μια φορά το αυτονόητο της επαναστατικής ηθικής. Αγωνίζεται ενάντια στην τρομοκρατία που θέλει να επιβάλλει το κράτος (μέσα από την κυβέρνηση του Σύριζα και την δεξιά αποστροφή των Μητσοτακομπακογιάννιδων) κάτω από τις πιέσεις ξένων διπλωματικών κύκλων. Πράττει το αυτονόητο ακολουθώντας μια βαθιά επαναστατική παράδοση, όπου αγωνιστές και αγωνίστριες πλήρωσαν με τις ζωές τους, το τίμημα της επαναστατικής αξιοπρέπειας, της αδιαλλαξίας, της μη συνθηκολόγησης με το υπάρχον. Στην Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα και κάθε άλλο μητροπολιτικό πεδίο επαναστατικού πολέμου αγωνίστριες και αγωνιστές πραγματοποίησαν μεγάλες απεργίες πείνας για να σπάσουν τα καθεστώτα απομόνωσης που επιβλήθηκαν από τις εκάστοτε εξουσίες».Πηγή :grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ