Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ για τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πολιτών στη Λευκάδα

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ «σχετικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πολιτών, την Κυριακή 12 Μαΐου στη Λευκάδα, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες», όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.Και συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ: «Αποτελεί απαρέγκλιτη θέση του Αρχηγείου ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες δικαίου, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας, την οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα mypreveza.gr, «Στις 10:30 πμ, μόλις έφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Α.Τ για εξακρίβωση όπου τον κρατήσανε για μια ώρα.

Στη συνέχεια συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, στην οποία βρισκόταν και ο πρωθυπουργός σε κάποιο μαγαζί. Εκεί αμέσως οι ασφαλίτες τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να φύγει. Μετά την άρνηση του άρχισαν να τον σπρώχνουν και μόλις βάλανε τα χέρια τους στις μασχάλες του για να τον τραβήξουν, έκατσε με το βάρος του κάτω (μη βίαιη αντίσταση). Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τη πλατεία, σέρνοντας τον για αρκετά μέτρα. Τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ