Οργισμένοι οι καταστηματάρχες από τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας – Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Την οργή τους εξέφρασαν μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας που υπέστησαν ζημιές μετά την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από ομάδα ατόμων.

«Σωθήκαμε μόνο από τον Θεό και δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν είναι δυνατόν μέσα στο κέντρο της Αθήνας να μην υπάρχει η στοιχειώδης αστυνόμευση, προστασία των πολιτών. Δεν υπάρχει πρόγραμμα άμυνας από την αστυνομία. Σήμερα έσπασαν τα κρύσταλλα στα καφενεία, αύριο θα ρίξουν βόμβες», δήλωσε η Μαριάννα Παγώνη, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Βουκουρεστίου που δέχθηκε επίθεση.

«Έπιασαν 15 άτομα και τα άφησαν ελεύθερα, με ρώτησαν; Με ποιο δικαίωμα; Δεν μπορεί τριάντα πιτσιρικάδες με μία κουκούλα να διαλύουν το κράτος και αυτό να μένει αμέτοχο. Δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας πουθενά, ήταν το κερασάκι στην τούρτα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας τόνισε ότι «οι βανδαλισμοί εντάθηκαν την εποχή των μνημονίων. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Είναι επαναλαμβανόμενο και οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν από που να φυλαχθούν».

«Είναι καθήκον της πολιτείας και όλων μας να τους προστατεύσουμε. Η Αθήνα με πολύ κόπο έγινε ταξιδιωτικός προορισμός, τέτοιου είδους ενέργειες την πάνε πίσω. Δεν μπορεί το συμφέρον του κέντρου της Αθήνας, της χώρας, της οικονομίας να πλήττεται από τριάντα άτομα, πρέπει να παταχθεί άμεσα», πρόσθεσε.

«Θέλουμε ένα κέντρο ήσυχο, ένα κέντρο που θα μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα ο καθένας. Αυτό που συμβαίνει όμως αφήνει πολλά στίγματα, με βασικότερο τον φόβο. Δίπλα ήταν η αστυνομία, δεν επιχείρησαν. Δεν μπορεί τριάντα άτομα να φεύγουν ανενόχλητοι από το κέντρο της Αθήνας, είναι αδύνατον», κατέληξε ο κ. Καρανίκας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ