Οι ”μαθητές ” εξοντώνουν τους… μέντορες – Περισσότεροι από 10 ”νονοί” της νύχτας έχουν δολοφονηθεί την τελευταία διετία

Δολοφονικό ”ξεσκαρτάρισμα” της παλιάς φουρνιάς εκτελεστών, μπράβων, ληστών και γενικώς κακοποιών που πρωταγωνιστούν για δεκαετίες στα δρώμενα της ελληνικής μαφίας βλέπουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος”.

Ένας τέτοιος παλιός «μέντορας» ήταν και ο 54χρονος, γνωστός με τα προσωνύμια «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας», θύμα συμβολαίου θανάτου, που εκτελέστηκε το βράδυ της Τρίτης, στα Μανιάτικα.

Την τελευταία δεκαετία έχουν δολοφονηθεί 19 άτομα που σχετίζονται με εγκληματικές ομάδες, εκ των οποίων τα 11 την τελευταία διετία! Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, που για χρόνια ασχολούνταν με τις δράσεις παλιών κακοποιών, πέρα από τις δολοφονικές αντιδικίες ανάμεσά τους, πιστεύουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα «νέοι παίκτες» προβαίνουν σε στοχευμένες εξοντώσεις, που προκαλούν ένα… γαϊτανάκι δολοφονιών εκδίκησης ανάμεσα σε αντίπαλες εγκληματικές ομάδες, με τους ίδιους να παρακολουθούν από απόσταση το ξεκαθάρισμα, που θα τους βγάλει στο προσκήνιο.

Για αρκετές από τις τελευταίες 11 δολοφονίες υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις πως έχουν ως κίνητρο τον πακτωλό χρημάτων προστασίας καταστημάτων, συνοδείες ασφάλειας μεγιστάνων στο νησί της Μυκόνου! Για τουλάχιστον τέσσερις από αυτές, όπως του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού ως «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα», του Γιάννη Μακρή, του χθεσινού θύματος, αλλά και μία απόπειρα του αρχηγού της εκβιαστικής ομάδας στην οποία ανήκε ο 54χρονος «Δάσκαλος», στην Ακτή Κονδύλη, οι ενδείξεις είναι λίγο ισχυρότερες.

Ο «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας», όπως ήταν τα προσωνύμια του 54χρονου θύματος, φερόταν σύμφωνα με πληροφορίες, που είχαν αποδέκτες αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες της 33χρονης Κατερίνας Αναγνωστάκη, γνωστής διαδικτυακά ως «bella mafia» που δολοφονήθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ στο γκαράζ του σπιτιού της στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστoύ ως «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα» τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και του body builder Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά, χωρίς ωστόσο ποτέ να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία που να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

Το 2001, ο 54χρονος μαζί με μετέπειτα αρχηγό εκβιαστικής ομάδας, του οποίου υπήρξε μέντορας, είχαν κάψει καφετέρια στη Νεάπολη της Σπάρτης. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, στην περιοχή της Τρίπολης άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της Τροχαίας που επιχείρησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο. Για αυτό το αδίκημα ο 54χρονος συνελήφθη τυχαία το 2007 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την ένοπλη συμπλοκή και τον συνέλαβαν.

Oι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έξω από την πολυκατοικία της οδού Κατσαντώνη όπου διαπράχθηκε η δολοφονία, εντόπισαν μόλις δύο κάλυκες των 7,62 MM από πολεμικό καλάσνικοφ καθώς οι υπόλοιποι εικάζεται ότι έπεσαν εσωτερικά του αυτοκινήτου των δραστών. Το αυτοκίνητο, μάρκας OPEL, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγα μέτρα μακρύτερα, ήταν κλεμμένο από την περιοχή του Χαλανδρίου τον περασμένο Μάρτιο και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ιδίου τύπου και χρώματος.

Το εν λόγω όχημα έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ερευνηθεί για τον εντοπισμό των υπόλοιπων καλύκων του πολεμικού όπλου ή και το ίδιο το πολεμικό όπλο, αλλά και τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από το σημείο καύσης του οχήματος αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν δύο άτομα να διαφεύγουν με μοτοσικλέτα.

Το θύμα φέρεται να έμενε στην Κεφαλλονιά και από το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνταν από τον κουνιάδο του στο σπίτι της οδού Κατσαντώνη. Ο 54χρονος είχε μόλις αφήσει τη μοτοσικλέτα του, περπάτησε ως την είσοδο της μονοκατοικίας, όπου και δέχθηκε τον καταιγισμό πυρών από το πολεμικό καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «γαζωματική» εκτέλεση μέσα από αυτοκίνητο. Με παρόμοιο τρόπο και αντίστοιχη καύση του οχήματος είχαν δράσει οι δολοφόνοι των Βασίλη Γρίβα και Μιχάλη Γιατράκη, αλλά και οι δράστες στην απόπειρα δολοφονίας του συνεταίρου του θύματος στην Ακτή Κονδύλη, τον Οκτώβριο του 2018.

Στο θύμα βρέθηκαν ένα κινητό και μερικά χρήματα. Ο γιος του, μπροστά στα μάτια του οποίου είχε εξελιχθεί η απόπειρα δολοφονίας του 54χρονου το 2010 στο Αιγάλεω, σπουδάζει στην Κρήτη.Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ