Χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο παραμένει το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ

Δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο υπόγειο του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος, “οι βασικές παροχές, δηλαδή ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλέφωνο, δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή. Μόνο γεννήτριες λειτουργούν – στο όριό τους – που τροφοδοτούν κρίσιμα όργανα ή εγκαταστάσεις”.

Μάλιστα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις πως το κτήριο θα ήταν πλήρως λειτουργικό την ερχόμενη Δευτέρα, μέρα δηλαδή που επιστρέφουν οι φοιτητές μετά τις διακοπές του Πάσχα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιηθούν τα εργαστηριακά μαθήματα τη Δευτέρα 6/5 και την Τρίτη 7/5.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Προς όλα τα μέλη του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, φοιτητές και εργαζόμενους

Οι σοβαρές βλάβες από τη φωτιά, που έπληξε το κτήριο Βιολογίας στις 25/4/2019, δεν αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί πριν την Κυριακή του Θωμά. Οι βασικές παροχές, δηλαδή ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλέφωνο, δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή. Μόνο γεννήτριες λειτουργούν – στο όριό τους – που τροφοδοτούν κρίσιμα όργανα ή εγκαταστάσεις. Με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις περί αποκατάστασης των ζημιών, για τις επόμενες ημέρες, θα ισχύσουν τα εξής:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Θα είναι κλειστή μέχρι την Δευτέρα 6/5/2019, οπότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της.

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ: Θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Δεν θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 6/5 και την Τρίτη 7/5. Θα ξεκινήσουν κανονικά την Τετάρτη 8/5/2019.

Στην περίπτωση που οι εκτιμήσεις αποδειχθούν εσφαλμένες – ευχόμαστε όχι – θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, μετά την Κυριακή”.Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ