Πρόεδρος Σωφρονιστικών στον Realfm 97,8: Ένας υπάλληλος για 150-200 κρατούμενους στις φυλακές Τρικάλων

“Έναν ακόμη νεκρό είχαμε χθες στις φυλακές Τρικάλων, περίπου πριν από έναν μήνα είχαμε άλλη μία δολοφονία κρατουμένου στις συγκεκριμένες φυλακές”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Αυτή τη φορά δύο κρατούμενοι χτύπησαν με μαχαίρι, σε κοινόχρηστο χώρο, νομίζω σχεδόν έξω από το ιατρείο της φυλακής, έναν κρατούμενο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατέληξε αμέσως μετά στο νοσοκομείο των Τρικάλων. Από όσο γνωρίζουμε το όπλο ήταν αυτοσχέδιο μαχαίρι” σημείωσε ο κ. Καρακίτσος και πρόσθεσε:

“Οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές δεν είναι κλειδωμένοι στα κελιά τους ή μέσα στην πτέρυγα, υπάρχει σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, το ιατρείο της φυλακής, άλλα προγράμματα. Συνεπώς οι κρατούμενοι βγαίνουν συνεχώς από τις πτέρυγες για τις διάφορες άλλες εργασίες. Στο χθεσινό περιστατικό δεν φαίνεται να υπάρχει μία άσκοπη μετακίνηση. Ωστόσο, σε μία δεδομένη χρονική στιγμή οι υπάλληλοι της φυλακής, όσοι ήταν εκεί, ήταν όλοι στα πόστα τους σύμφωνα με τη διατεταγμένη υπηρεσία που είχε η διευθύντρια και ο αρχιφύλακας της φυλακής, δεν περίσσευε κάποιος υπάλληλος… Η κάθε πτέρυγα στις φυλακές Τρικάλων έχει 150 – 200 κρατούμενους, συνήθως αντιστοιχεί ένας υπάλληλος σε κάθε πτέρυγα”.

“Η υποστελέχωση είναι από τα βασικά ζητήματα, ένα βασικό πρόβλημα. Μας προξενεί φοβερή εντύπωση το χθεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου, γιατί ήταν ασυνόδευτοι οι κρατούμενοι. Πώς θα μπορούσε να συνοδεύονται; Καταρχήν, δεν προβλέπεται να συνοδεύονται οι κρατούμενοι εκτός εάν υπάρχει ρητή εντολή. Αλλά όπως και να έχει πώς θα μπορούσε να συνοδεύονται όλοι οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές ταυτόχρονα στις μετακινήσεις τους. Είναι πρακτικά αδύνατο αυτό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ