Αποκλειστικό ANT1: Προκλητικές αντι-NAVTEX από την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Στο συνοριακό φυλάκιο Κήπων στο πλευρό των άγρυπνων φρουρών της πατρίδας, βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς επέλεξε να βρίσκεται κοντά με τα στελέχη, σε ένα από τα προπύργια του ελληνικού στρατού, στα ελάχιστα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας αλλά και ετοιμότητας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας έκανε Ανάσταση με τα στελέχη της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο.Συνεπής στην πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία

Συνεπής στην πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία

Εν τω μεταξύ, μέρα με την ημέρα οι προκλήσεις στο Αιγαίο αυξάνονται. η Ελλάδα είχε αναγγείλει με 2 NAVTEX την διεξαγωγή ασκήσεων Έρευνας και Διάσωσης μέχρι τις 10 Μαΐου σε δυο περιοχές, μεταξύ της Λέσβου – Χίου και η δεύτερη μεταξύ Λέσβου – Σκύρου. Συνεπής στην πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία εξέδωσε δύο παράνομες NAVTEX για το ίδιο διάστημα στα ίδια σημεία, χαρακτηρίζοντας τις ελληνικές NAVTEX άκυρες.

Πλέον, στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί θα εργαστεί για μια Ευρώπη που θα στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, χωρίς την Τουρκία στους κόλπους της.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεσπαθώνει εναντίον της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Διαλύει κάθε φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ίσως δεν παραλάβει τους S-400 κι αφήνει υπονοούμενα ότι ετοιμάζει κι άλλες στρατιωτικές συνεργασίες με την Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ερντογάν θέλει με τους S-400 να κλειδώσει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ