• Στο δρόμο 160 συμβασιούχοι

  5:45 πμ, Δευτέρα 23 Ιουλ 2012 5:45 πμ, Δευτέρα 23 Ιουλ 2012

  Την εκτίμηση πως δε θα ανανεωθούν συμβάσεις 160 περίπου εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων στο νομό Λάρισας, πραγματοποιεί το συνδικαλιστικό τους όργανο.

  Όπως τονίζει μεταξύ άλλων «οι Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησής εφαρμόζοντας πλήρως τον Καλλικράτη που ψηφίσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, στέλνουν σήμερα στην ανεργία καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία τα τελευταία 8 χρόνια και αμείβονται με τα ψίχουλα των 200-400 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τον Καλλικράτη Συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων από το σχολικό έτος 2012-2013 και στο εξής θα τις συνάπτουν οι δήμοι είτε με την προκήρυξη διαγωνισμού είτε αναθέτοντας την καθαριότητα σε κάποιον μεγαλοεργολάβο.

  Με αυτή την κατεύθυνση οι δήμοι παίρνουν αποφάσεις σε όλη τη χώρα, προκηρύσσοντας θέσεις εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια θα οδηγηθούν στην ανεργία.

  Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) που έχει αναλάβει την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λογαριασμό του υπουργείου παιδείας οφείλει στους δήμους έως και το 50% των πιστώσεων της σχολικής χρόνιας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να είναι απλήρωτες 4 μήνες στο δήμο Λαρισαίων.»

  Πηγή: onlarissa.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα