Κάθειρξη 16 ετών στον “δράκο” του Αμαρουσίου

Της Άννας Κανδύλη

Κάθειρξη 16 ετών και δύο μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 32χρονο “δράκο” του Αμαρουσίου, κρίνοντάς τον ομόφωνα ένοχο για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δικαστές απέρριψαν όλους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί αναγνώρισης ελαφρυντικών, μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και μειωμένο καταλογισμό.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε με την ίδια ποινή όπως και τώρα για έξι απόπειρες βιασμού κατά γυναικών.

Όπως προέκυψε παρακολουθούσε τα θύματά του, και τους επιτίθεντο κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του καθώς στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του, μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα. “Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές “ταπείνωσέ την, μείωσέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει”.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε υιοθετώντας και την πρόταση του εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή του όπως και πρωτοδίκως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ