Θρήνος στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Στο πένθος έχει βυθιστεί και το Πολυτεχνείο Κρήτης από τον θάνατο της 20χρονης Κωνσταντίνας που «έσβησε» μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο 3ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μοιρών στην Κρήτη.

Η πρυτανεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος με ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της ενώ τονίζει πως η «οδική παιδεία και ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας ανεξαιρέτως». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 5:20 το πρωί, όταν το Ι.Χ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 20χρονη και ένας συνομήλικος της άνδρας, εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες και προσέκρουσε με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε σταθερό αντικείμενο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του οχήματος οι δύο επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τέσσερις άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ με ένα πυροσβεστικό όχημα ξεκινώντας επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των δύο νεαρών ατόμων. Παράλληλα, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με διασώστες και τη συνοδεία γιατρού.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκεσε μία περίπου ώρα ενώ από τα συντρίμμια του οχήματος ανασύρθηκε νεκρή η 20χρονη συνοδηγός και βαριά τραυματισμένος ο επίσης 20χρονος οδηγός. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αύριο, Κυριακή των Βαΐων στις 11.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Μασταμπά Ηρακλείου, φίλοι, συμφοιτητές, συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στην Κωνσταντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης για μία ακόμη φορά θρηνεί τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, μέλους της Πολυτεχνικής μας Κοινότητας. Σήμερα, 20 Απριλίου 2019 τα ξημερώματα, η φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) Κωνσταντίνα Δαγαλάκη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ευρισκόμενοι μπροστά στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, συμμεριζόμαστε τον πόνο και το μαρτύριο της απώλειας που βιώνει η οικογένεια της Κωνσταντίνας, καθώς και οι συμφοιτητές, καθηγητές, φίλοι και γνωστοί της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, στις 11:30πμ, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης και παρακαλούμε όσα προσφιλή πρόσωπα δύνανται να παραστούν.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι η οδική παιδεία και ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας ανεξαιρέτως. Ας κάνουμε ο καθένας αυτό που μας αναλογεί για να έχουμε επιτέλους ασφαλείς μετακινήσεις. Στη μνήμη της Κωνσταντίνας …Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ