Νέα στοιχεία για τους δολοφόνους Μακρή: Είχαν καταγγείλει κλοπή στην… αστυνομία

Την κλοπή ενός από τα τέσσερα οχήματα που είχαν νοικιάσει πριν δολοφονήσουν τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, είχαν καταγγείλει στο Τμήμα Ασφάλειας της Γλυφάδας οι εκτελεστές του.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, αυτό προέκυψε από την έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έφτασαν σε εταιρίες ενοικιάσεως οχημάτων και διαπίστωσαν πως τα δύο αδέρφια είχαν νοικιάσει ένα Peugeot, ένα Golf, ένα Tiguan και τέλος το Nissan Pulsar που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Όταν επέστρεψαν το τρίτο όχημα είπαν στον ιδιοκτήτη εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων πως κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο άγνωστοι έσπασαν το πίσω αριστερό τζάμι και τους αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να… καταγγείλουν το συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ., με τον έναν από τους δύο να παραδίδει το διαβατήριο βουλγαρικών Αρχών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου είχε γίνει η καταγγελία, με τον αστυνομικό του τμήματος που επιλήφθηκε της έρευνας να αναγνωρίζει τα δύο αδέρφια που είχαν καταγγείλει την… κλοπή.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με τις έρευνες διαπίστωσαν ότι οι κάλυκες και βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος προέρχονταν από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τύπου makarov, για το οποίο δεν προέκυψε ότι έχει ξαναχρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν. Παράλληλα, η σύζυγος του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, τους παρέδωσε μια Beretta, το όπλο που είχε ο «Αυστραλός». Το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί το 2014 από αγνώστους από το σπίτι ενός άνδρα στο Αιγάλεω και ήταν «καθαρό».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο Γιάννης Μακρής λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του βρισκόταν έξω από κατάστημα στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, μαζί με έναν φίλο του. Τα δύο αδέρφια «εκτελεστές» κοιτούσαν διαρκώς προς το μέρος τους. Το θύμα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, εκμυστηρεύτηκε στο φίλο του ότι σε προγενέστερους χρόνους έβλεπε συνεχώς τα άτομα αυτά να τον κοιτάζουν περίεργα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν λάβει φωτογραφίες των δύο δραστών από τις βουλγαρικές Αρχές, αλλά και εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας ενοικιάσεων. Όταν τις έδειξαν στο φίλο του άτυχου επιχειρηματία, αυτός τις αναγνώρισε και με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα άτομα που τον παρακολουθούσαν.

Οι αστυνομικοί από τις έρευνες που είχαν κάνει στα ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων είχαν εντοπίσει ένα δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή. Εκεί βρήκαν καινούργια ρούχα, τα οποία προσιδίαζαν με αυτά που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης τη νύχτα της δολοφονίας. Παράλληλα, εντόπισαν την απόδειξη αγοράς και έφτασαν γρήγορα στο κατάστημα προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως τα είχε αγοράσει πριν από τη δολοφονία του «Αυστραλού».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το οπτικό υλικό της δολοφονίας του 46χρονου άνδρα επιδείχθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος κατέθεσε ότι στη ζακέτα και στο καπέλο διακρινόταν το σήμα γνωστής εταιρίας ρούχων. Ανέφερε ακόμη πως η απόδειξη αντιστοιχεί στο κατάστημά του και πως αυτά αγοράστηκαν στις 24 Οκτωβρίου. Το παντελόνι, σύμφωνα με την κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, έμοιαζε με αυτό που αγοράστηκε, ενώ ανέφερε ότι τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δράστη ταιριάζουν με το μέγεθος «Large» των προαναφερόμενων ρούχων.

Όταν οι αστυνομικοί έλαβαν τα στοιχεία από τις βουλγαρικές Αρχές και ταυτοποίησαν τα άτομα που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θεωρούσαν πως ήταν οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, έκαναν ελέγχους τόσο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και σε αυτό της Σόφιας στη Βουλγαρία. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες στις 17:30 της 1ης Νοεμβρίου επιβιβάστηκαν σε πτήση από Αθήνα για Σόφια, κάτι που εξακριβώθηκε από την παρακολούθηση οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας. Οπως διαπιστώθηκε είχαν αγοράσει τα εισιτήριά τους δύο ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης από ταξιδιωτικό γραφείο στη Γλυφάδα.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθ’ όλη της διάρκεια της έρευνάς τους είχαν σχετική αλληλογραφία με τις Αρχές της Βουλγαρίας και του Καναδά για να διαπιστώσουν το ποινικό παρελθόν των δραστών. Στον έναν από τους δύο, κατά τη διάρκεια διαμονής του στον Καναδά, είχαν αποδοθεί οι εξής κατηγορίες: απείθεια, επίθεση με όπλο, πρόκληση υλικών βλαβών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, κλοπές, απειλές και σωματικές βλάβες. Και οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονται να έχουν ποινικό παρελθόν στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τον Βούλγαρο δράστη στις 2 Απριλίου, μέσα σε ένα όχημα «opel corsa», στην περιοχή της Γλυφάδας. Οι αστυνομικοί του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους προκειμένου να τον ελέγξουν και να τον προσαγάγουν, ωστόσο εκείνος προσπάθησε να διαφύγει και εμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο αυτοκίνητα. Ο ίδιος κατά την προσαγωγή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχισαν τις έρευνες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Εκεί εντόπισαν ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης – τουρκικών Αρχών, αλλά και πλήθος ρούχων που είχαν αγοραστεί πρόσφατα. Ταυτόχρονα διαπίστωσαν πως μαζί με το δράστη είχε κάνει κράτηση και ένας ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίστηκε και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς.

Όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες των δύο αδερφών εκτελεστών εκείνος τους αναγνώρισε. Στη συνέχεια του έδειξαν το οπτικό υλικό από τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή και εκείνος απάντησε πως προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την πλαϊνή όψη του φίλου του, με τον οποίο ταξίδεψαν στην Ελλάδα.Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ