Καταγγελίες Μανιαδάκη για χειραγώγηση μαρτύρων στην υπόθεση Νovartis

Αιχμές για χειραγώγηση της διαδικασίας και των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς διατυπώνει ο Νικόλαος Μανιαδάκης, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας ”Ιωάννης Αναστασίου” , η ταυτότητα του οποίου έγινε γνωστή όταν του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και του ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα ”τα Νέα”, στην αναφορά που κατέθεσε ο Νικόλαος Μανιαδάκης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 15 Μαρτίου, καταγγέλλει ”κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων ” του και ”χειριστικές μεθόδους από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς”.

Τονίζει, μάλιστα, ότι «ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης για πρώτη φορά με ενέπλεξε στην εν λόγω υπόθεση δέκα μήνες μετά τις πρώτες του καταθέσεις, στις οποίες δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόσωπό μου» και επισημαίνει ότι η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς τον κατέστησε μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος μετά τις καταθέσεις του ”Μάξιμου Σαράφη”.

Ο Μανιαδάκης ενημερώνει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της ζητεί να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Επιπλέον, περιγράφει μία ζοφερή πραγματικότητα που παραπέμπει σε άλλες εποχές. «Παρακολουθούμαι από τουλάχιστον δέκα αστυνομικούς με απολύτως εμφανή τρόπο, χωρίς καμία διακριτικότητα απέναντι στην προσωπικότητα μου και στην ατομική ζωή που επιλέγω να διάγω. Η παρακολούθηση είναι στενή και 24ωρη όπου και αν βρίσκομαι , ανά πάσα στιγμή».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ