Κρικέτος στον Realfm: Χρειάζεται πολιτική βούληση για τα Εξάρχεια

«Μετά τη μεταπολίτευση έχουμε το θέμα των Εξαρχείων, των επεισοδίων, το κάψιμο των περιουσιών, τους τραυματισμούς των αστυνομικών και πολιτών, σαράντα χρόνια. Καταγγέλλουμε τη διαχρονική ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Βολεύει να υπάρχει αυτή η κατάσταση, διαφορετικά δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι η αστυνομία του 1980, του 1990, του 2000, είναι όλοι ανίκανοι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το πολιτικό σύστημα, τα πολιτικά κόμματα, που τόσες φορές έχουν αλλάξει οι ηγεσίες τους, δεν μπόρεσαν κάποια στιγμή να συνεννοηθούν», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας αστυνομικών, Σπήλιος Κρικέτος.

Εκτίμησε ότι «θα πάνε ακόμα χειρότερα τα πράγματα», υπογραμμίζοντας πως «επειδή το ζούμε στο πετσί μας χρόνια τώρα, βγήκαμε και είπαμε ότι θα θρηνήσουμε και θύματα».

«Υπάρχουν ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες. Ας καθίσουν να συνεννοηθούν, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τις ζωές μας; Ας πουν στην ηγεσία της Αστυνομίας το απλό, αυτό που λέει και ο κόσμος : να τελειώνουμε με τα Εξάρχεια. Θέλει πολιτική βούληση από όλους και όχι μόνο λόγια, πράξεις. Ο κόσμος έχει απόλυτο δίκιο να θέλει ηρεμία, ασφάλεια. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα πολιτικά κόμματα κάνουν αντιπαράθεση επάνω στις ζωές αστυνομικών, πολιτών. Η αστυνομία έχει δύναμη να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της », τόνισε ο κ. Κρικέτος.

«Όταν πλησιάσει η αστυνομία έξω από την ΑΣΟΕΕ, όλοι μπαίνουν μέσα με τα εμπορεύματα, έχουμε άσυλο εκεί», πρόσθεσε ο κ. Κρικέτος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ