Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη της Παραλίμνης στη Χαλκίδα – Κίνδυνος για το κεντρικό αντλιοστάσιο

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες των κατοίκων του δήμου Χαλκιδέων, των τοπικών υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων φορέων.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου γιατί η στάθμη των νερών της Παραλίμνης ανεβαίνει επικίνδυνα. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων και των χιονιών, η Υλίκη έχει δεχθεί μεγάλο όγκο νερού, τα οποία διοχετεύονται στην Παραλίμνη. Εκεί υπάρχουν μικρά αντλιοστάσια και το κεντρικό αντλιοστάσιο του δήμου Χαλκιδέων που τροφοδοτεί με νερό το 70% περίπου των κατοίκων. Να σημειωθεί ότι για την ώρα το αντλιοστάσιο είναι στεγανό και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο φόβος των αρχών και των υπευθύνων είναι να μην φτάσει η στάθμη σε τέτοιο σημείο ώστε να πλημμυρίσει το κεντρικό αντλιοστάσιο και να σταματήσει έτσι η τροφοδότηση της πόλης.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση των μέτρων που λαμβάνονται και των ελέγχων που γίνονται καθημερινά. Διαπιστώνεται ότι κάθε μέρα τα νερά στην Παραλίμνη ανεβαίνουν. Η Περιφερειακή Αρχή με μηχανήματά της καθαρίζει ένα ρέμα το οποίο καταλήγει στην παραλία των Λουκισσίων, έτσι ώστε αν γίνει υπερχείλιση να γίνεται η διοχέτευση των νερών στο ρέμα και από εκεί στη θάλασσα. Το θέμα παρακολουθείται στενά και κρίνεται αρκετά σοβαρό.Πηγή: tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ