Χωρίς παιδίατρο η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Γ.Ν. Σάμου – Ετοιμάζει κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Εργαζομένων

Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καθώς η μοναδική γιατρός ασθενεί.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει και μαιευτική καθώς η συγκεκριμένη γιατρός είναι εκείνη που εξετάζει και τα νεογνά.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Σάμου. Έκλεισε η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται και στην Μαιευτική κλινική.

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας, της 2ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα Υγείας και ειδικότερα στην Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου.

Η προσπάθεια του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων να επικοινωνήσει σήμερα με την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ ήταν άκαρπη. Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 αποφάσισε και απαιτεί για πολλοστή φορά από όλους τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση .

Λύση που θα έπρεπε να είχαν δώσει από χτες.

Αποφάσισε επίσης να κηρύξει πεντάωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-3 μμ την Τρίτη 9 Απρίλη 2019, συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και πορεία στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Καλούμε όλους τους φορείς και όλο το Σαμιακό λαό του νησιού να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση μας.

Τα ζητήματα της υγείας είναι ζητήματα ζωής και μας αφορούν όλους».

Όπως καταγγέλλουν στο real.gr κάτοικοι του νησιού, η παιδιατρική κλινική ήταν από καιρό μόνo με μια παιδίατρο που έκανε 30 εφημερίες το μήνα και η οποία ασθένησε, με αποτέλεσμα η μονάδα να μην διαθέτει πλέον παιδίατρο. Προ ημερών μάλιστα διεκομίσθη παιδί από τον καταυλισμό προσφύγων και το εξέτασαν παθολόγοι.

Επίσης η μαιευτική κλινική συνεπικουρείται και συνεργάζεται με την παιδίατρο η οποία εξετάζει τα νεογνά, δεδομένου όμως ότι ασθένησε δεν υπάρχει πλέον παιδίατρος να δει τα νεογέννητα».

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι παρά τις ελλείψεις της η παιδιατρική κλινική συνεχίζει να λειτουργεί. Συγκεριμένα αναφέρει:

«Σε απάντηση της σημερινής ανακριβούς και ψευδούς ανακοίνωσης του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου πληροφορούμε κατηγορηματικά και υπεύθυνα τη Σαμιακή Κοινωνία ότι ο εν λόγω Σύλλογος από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα είναι γνώστης λεπτομερώς και με ακρίβεια όλων των ενεργειών της Διοίκησης και των αρμοδιοτήτων της και ότι η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί, παρά τις ελλείψεις της και θα συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ