Δεν εχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό στο Γαλαξίδι – Έλεγχοι από την Πολιτική Προστασία

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.46. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Ο έλεγχος από την πλευρά της Πυροσβεστικής συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί ζημιές.Το LamiaReport επικοινώνησε με διάφορες υπηρεσίες στην περιοχή του Γαλαξιδίου και της Φωκίδας που βρέθηκαν στο επίκεντρο, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Επίσης σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, συνεργεία της υπηρεσίας τους ελέγχουν ήδη όλα τα ορεινά οδικά δίκτυα κυρίως των Δήμων Δωρίδας και Δελφών, καθώς και της ορεινής Βοιωτίας μέχρι τη δυτική Λοκρίδα, προκειμένου να καταγράψουν αν υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα.

Σημειώνουμε ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αν ο σεισμός ήταν ο κύριος, καθώς δεν ακολούθησαν μικροσεισμοί που φανερώνουν ότι έχει εκτονωθεί το φαινόμενο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ