Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της 59χρονης στη Λάρισα – Το τροχαίο και η έκκληση του συζύγου της

Ήταν 10 Μαρτίου, Κυριακή της Αποκριάς γύρω στις επτά το απόγευμα, όταν η Βάσω Κουκουνασούλη –Σιλεβίστα βγήκε για μια βόλτα από το πατρικό της σπίτι που είχε επισκεφθεί.

Η ίδια έμενε με την οικογένεια της στη Λαμία, αλλά βρέθηκε στη Λάρισα για να βοηθήσει να μεταφερθεί η υπερήλικη μητέρα της σε κέντρο αποκατάστασης. Από εκείνη τη βόλτα του μυστηρίου και μετά, ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας της καθώς άνοιξε η γη και την κατάπιε.

Στο πατρικό της σπίτι στην περιοχή Πέρα Μαχαλάς, βρέθηκαν τα ρούχα της, η τσάντα με το πορτοφόλι, τα προσωπικά της έγγραφα, ακόμα και η ζώνη που φορούσε στη μέση της έπειτα από πρόσφατο τραυματισμό.

Μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ ανέφερε ότι την ημέρα και ώρα που χάθηκε η Βάσω Κουκουνασούλη –Σιλεβίστα σε κοντινή απόσταση από το πατρικό της, είδε μαζεμένο κόσμο κοντά σε ένα περίπτερο. Όπως προέκυψε ένα δίκυκλο, την ώρα που είχε βγει η Βάσω Κουκουνασούλη –Σιλεβίστα να περπατήσει, χτύπησε μια άλλη γυναίκα πεζή, που διέσχιζε το δρόμο. Λίγα λεπτά αργότερα την πήρε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένας άλλος κάτοικος της Λάρισας δήλωσε πως πριν από δύο μήνες συναντήθηκε με την αγνοούμενη σε ακίνητο της κοντά στο πατρικό της σπίτι, που είναι υπό πώληση. Εκείνη την ώρα εισέβαλε στο χώρο ένας συγγενής της που διαφωνούσε με την απόφαση της να το πουλήσει, της μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο και ανάγκασε τον υποψήφιο αγοραστή να φύγει. Ο συγγενής αυτός πολύ πρόσφατα επικοινώνησε με τους γιους της αγνοούμενης που δεν γνώριζαν το περιστατικό και αυτό που ζήτησε να μάθει ήταν αν ήθελαν να νοικιάσουν το ακίνητο της.

Ο συγγενής διέψευσε το περιστατικό και ισχυρίστηκε πως οι σχέσεις του με την αγνοούμενη ήταν αρκετά καλές.

Ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι έχει ερευνηθεί όλη η περιοχή γύρω από το πατρικό της σπίτι σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, αλλά και γύρω από την κλινική που βρίσκεται η μητέρα της. Οργανωμένες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στον Πηνειό ποταμό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι εκκλήσεις φίλων και γειτόνων της Βάσως που μέσω ζωντανής σύνδεσης μίλησαν στο Φως στο Τούνελ από την Λαμία όπου βρίσκεται το σπίτι της. Λίγες μέρες πριν, με δεκάδες μηνύματα τους στην εκπομπή ζητούσαν να συνεχιστούν οι έρευνες για να βρουν ένα φως… Όλοι μαζί σαν μια γροθιά χαρακτήρισαν «εφιάλτη» τον ξαφνικό χαμό της μητέρας.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πως άνοιξε η γη και την κατάπιε. Τις Παρασκευές παρακολουθούσαμε μαζί την εκπομπή σας και η Βάσω αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να χάνονται έτσι ξαφνικά οι άνθρωποι. Τώρα είναι η ίδια αγνοούμενη…», είπε κλαίγοντας η καλή της φίλη και κουμπάρα της Λεμονιά Πανουργιά.

«Δεν είναι δυνατόν να χάθηκε ένας άνθρωπος λες και είναι καρφίτσα. Η γυναίκα αυτή έτρεχε για όλους και έδινε απλόχερα τη βοήθεια της. Για αυτό παρακαλώ να μιλήσουν όσοι είδαν κάτι. Μας λείπει κάθε μέρα, πόσο μάλλον στους γιούς της και στο σύζυγό της που έχουν καταρρεύσει», τόνισε συγκινημένη.

«Ας μας δώσουν ένα στίγμα έστω και ανώνυμα. Μου περνά από το μυαλό πως μπορεί κάποιος να τη χτύπησε με αμάξι και να τη μετέφερε αλλού. Την Καθαρά Δευτέρα πήρα μια μεγάλη λαγάνα και την περίμενα να φανεί. Παρακαλώ όλη την Λάρισα, όποιος είδε κάτι ας μιλήσει. Έχουμε τρελαθεί από την αγωνία μας», είπε συντετριμμένος ο σύζυγός της, Δημήτρης Σιλεβίστας.

«Μια μέρα πριν γίνει η εισαγωγή, η Βάσω ήρθε από τη Λαμία στη Λάρισα όπως είχαμε συνεννοηθεί, για να βοηθήσει. Την παρέλαβα εγώ ο ίδιος από το σταθμό. Το βράδυ έμεινε μαζί με τη μητέρα μας και την επομένη την συνοδέψαμε στην κλινική. Δεν παρατήρησα να την απασχολεί κάτι. Όλα φαίνονταν φυσιολογικά. Αυτό έγινε Παρασκευή. Τις δύο επόμενες μέρες στο πρωινό επισκεπτήριο πήγαμε ξανά στην κλινική και κανονίσαμε να συναντηθούμε το βράδυ της Κυριακής», ανέφερε ο αδελφός της αγνοούμενης μητέρας.

«Φτάσαμε εδώ γύρω στις οκτώ και τέταρτο. Κανένα φως δεν ήταν αναμμένο. Η γυναίκα μου χτύπησε την πόρτα, αλλά δεν απάντησε κανείς και φύγαμε. Το τηλέφωνο της παρέμεινε απενεργοποιημένο και το επόμενο πρωί. Υπέθεσα πως είχε μείνει από μπαταρία, αν και ο φορτιστής της βρέθηκε στο σπίτι. Πήγαμε πάλι στο πατρικό με τη γυναίκα μου, δεν βρήκαμε τη Βάσω και κατευθυνθήκαμε στην κλινική. Ούτε εκεί ήταν. Ανήσυχος πια επικοινώνησα με τον σύζυγο και τους γιους της που ήρθαν στη Λάρισα», είπε ο αδελφός της.

«Η Βάσω φοβόταν να μείνει μόνη και ήθελε πάντα να έχει παρέα στο σπίτι. Ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να ζητήσει τη βοήθεια μου, αφού μένω δυο σπίτια παρακάτω… Ήταν πάρα πολύ διακριτικός άνθρωπος, που δεν ανοιγόταν εύκολα και δεν θα ενοχλούσε σε καμία περίπτωση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήρθε στη Λάρισα και δεν μου τηλεφώνησε. Εγώ έφυγα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δεν πιστεύω πως θα απομακρυνόταν μόνη της. Τις πρώτες μέρες που έμαθα για την εξαφάνιση ήμουν τρομαγμένη πως κάποιος της έκανε κακό. Δεν μπορούσα να φανταστώ έναν λόγο που θα την ανάγκαζε να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Θα σκεφτόταν τα παιδιά της που λάτρευε. Δεν θα τους άφηνε σε τέτοια αγωνία», ανέφερε η φίλη της.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: anikolouli.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ