Φοιτητές από την Κρήτη τραγούδησαν για τη Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

Με μία κρητική καντάδα που ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής και έφτασε μέχρι το Μοναστηράκι, τα μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής βγήκαν στους δρόμους το απόγευμα της Πέμπτης, ξεσηκώνοντας όλη την Αθήνα.

Τα μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής – ανάμεσα τους και πολλοί νέοι από τη Μεσαρά – με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη, ξεκίνησαν με τα πόδια από το Μέγαρο μουσικής, χόρεψαν στον σταθμό του Μετρό, περπάτησαν με τα πόδια έως το Μοναστηράκι, κάνοντας ακόμη δύο στάσεις:

Μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό και άλλη μια έξω από την Βουλή των Ελλήνων στο Σύνταγμα. Έξω από την Βουλή οι φοιτητές χόρεψαν και τραγούδησαν στην αλλαγή της φρουράς το «Μακεδονία ξακουστή».

«Υπήρχε άφθονη ρακή, κερνούσαμε τους περαστικούς και το γλέντι συνεχίστηκε για πολύ στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Στην επιστροφή, το κέρασμα συνεχίστηκε στα βαγόνια του Μετρό καθώς τα όργανα και οι φοιτητές δεν σταμάτησαν ούτε εκεί να τραγουδούν», αναφέρει ένας εκ των συμμετεχόντων.

Όλα αυτά έγιναν στα πλαίσια της προετοιμασίας για το μεγάλο και καθιερωμένο, παραδοσιακό τους γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και έχει τίτλο: “Καντάδα πάλι… θα γενεί”.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: mesaralive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ