Ο πρώην πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά μιλά στον ΑΝΤ1 για την “γκετοποίησή” τους -ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά με τα αλλεπάλληλα και συνεχή κρούσματα ληστειών και κλοπών στην Κόρινθο αλλά και στα Μέγαρα και στο Ζεφύρι μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά Ευθύμιος Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι “εδώ και 20 χρόνια, κάνουμε αγώνα γύρω στα 50 άτομα εκπρόσωποι στην Ελλάδα, όταν έχουμε κάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με πρόγραμμα και όταν μεγάλο ποσοστό της τοπικής οργάνωσης δεν θέλει να εντάξει αυτήν την κοινωνία θα υπάρχουν αυτά τα εγκλήματα. Όταν ένας δήμαρχος δεν ξέρει τον συμπολίτη του, τον ψηφοφόρο του, πώς ζει, πώς κινείται, πώς εργάζεται, δεν πρέπει να είναι δήμαρχος. Τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια που ήρθαν από το Ευρωκοινοβούλιο, πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Δεν έγιναν ούτε στεγαστικά προγράμματα, ούτε μορφωτικά ούτε εργασιακά. Για εμένα προσωπικά ευθύνεται ο κάθε άρχοντας του τόπου. Αυτό συμβαίνει με κάποια παρτάλια δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους που αγοράζουν τους ψηφοφόρους μας όταν έρχονται οι εκλογές, αυτό ξέρουν να κάνουν και δεν ξέρουν να κάνουν εργασιακές δουλειές. Δεν υπάρχει Έλληνας τσιγγάνος στα κέντρα αποφάσεως, ένα μικρό ποσοστό το οποίο οι Αρχές μας δίνουν το δικαίωμα να πολιτευτούμε, να μπούμε στις νομαρχίες, στην τοπική οργάνωση βουλευτές, ευρωβουλευτές” επεσήμανε ο κ. Δημητρίου κάνοντας λόγο για γκετοποίηση.

“Συλλυπητήρια στην οικογένεια, που έχασε… λυπάμαι και τον άνθρωπο που έκανε το έγκλημα, αυτοκαταστράφηκε . Αλλά δεν παύει ένας πατέρας που πήγε να κάνει αυτό, να κλέψει ένα κοτόπουλο να ταΐσει, καταλαβαίνετε πόσο αφόρητη φτώχεια και η εργασία που δεν υπάρχει” σχολίασε το περιστατικό στην Κόρινθο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ