Σε εξέλιξη συλλαλητήριο συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστή η Σταδίου

Παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η πορεία τους έχει ξεκινήσει και έχει προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου.

Οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ – ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ ζητούν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να συζητηθούν τα θέματα των συνταξιούχων που έχουν γνωστοποιηθεί στην κυβέρνηση.

Ζητούν:

– “Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

– Άμεσα και μπροστά στο Πάσχα να αποδοθούν τα Δώρα, η 13η και 14η σύνταξη.

– Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.

– Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση απόδοση των ενημερωτικών.

– Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.”

– Οι συνταξιουχικές οργανώσεις υπενθυμίζουν παράλληλα πως από τις 26/11/18 έχουν απευθυνθεί στον πρωθυπουργό ζητώντας να δεχτεί αντιπροσωπεία τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ