Κατέθεσαν τις πινακίδες λεωφορείων για να μην πληρώνουν τέλη

Περισσότερα από 300 λεωφορεία της ΟΣΥ έχουν καταθέσει πινακίδες, ενώ πολλά εξ αυτών έχουν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη πρακτική εδώ και μία τετραετία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος”. 

Οι λόγοι που τα 321 οχήματα έχουν σηκώσει μόνιμο χειρόφρενο από το 2015 οφείλονται αφενός στο κέρδος που έχουν λόγω της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλισης και αφετέρου γιατί δεν αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε κυκλοφορία. 

Τα πλέον ”σαπάκια” έχουν μετατραπεί με το πέρασμα του χρόνου σε πηγή ανταλλακτικών, καθώς σε πολλές περιπτώσεων οι τεχνίτες του Οργανισμού αντικαθιστούν από αυτά τις ελλείψεις που έχουν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Βοτανικό βρίσκονται 21 ακινητοποιημένα λεωφορεία, στον Ρέντη 77, στην Πέτρου Ράλλη 69, στο Μπραχάμι 8, στην Ανθούσα 108, στη Λιοσίων 38. 

Αντίστοιχα, διαθέσιμα προς το επιβατικό κοινό είναι 1.005 οχήματα, 245 λεωφορεία στον Βοτανικό, 221 στον Ρέντη, 113 στην Πέτρου Ράλλη, 97 στο Μπραχάμι, 164 στην Ανθούσα, 165 στη Λιοσίων. Από αυτά, τα 950 κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους, σε αντίθεση με πέρσι που 1.100 λεωφορεία εξυπηρετούσαν το επιβατικό κοινό. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ