Αποδοκιμασίες εναντίον κυβερνητικών στελεχών σε παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος αποδοκιμασιών έγιναν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν σε εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 25ης Μαρτίου σε Σέρρες, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής φυγαδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς μαθητές και πολίτες τον κυνήγησαν μετά την παρέλαση. Σύμφωνα με το lefteria.blogspot.com, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική”. Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος.

Στην Πτολεμαΐδα, μέλη της ομάδας “Πτολεμαίοι-Μακεδόνες” προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, μέλη της ομάδας εμφανίστηκαν κρατώντας στα χέρια τους μία ματωμένη σημαία, από τα επεισόδια κατά την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα είχαν κλείσει τα στόματα τους με ταινία. Μόλις ξεκίνησε η παρέλαση, έβγαλαν τις ταινίες και άρχισαν να ψάλουν το «Μακεδονία ξακουστή».

Στόχος αποδοκιμασιών στην Κοζάνη έγινε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και οι βουλευτές Θόδωρος Καρυπίδης και Μίμης Δημητριάδης, όπου ακούστηκε το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”, όπως γράφει το kozanimedia.gr.

Μάλιστα, τη στιγμή που η υφυπουργός κατέθετε στεφάνι, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ένας πολίτης της φώναξε “Μήπως να τραγουδήσουμε και το Μακεδονία Ξακουστή μαζί;”. Η υφυπουργός τον άκουσε, όπως ανέφερε στο Kozanimedia .gr η ίδια, χωρίς να αντιδράσει.

Έντονες, όμως, ήταν οι αποδοκιμασίες από μερίδα πολιτών και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία ΕλευθερίαςΣερρών.

Σερραίοι πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό φωνάζοντας συνθήματα όπως «εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ