Με “Πυρπολητή” απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο -ΒΙΝΤΕΟ

Σε μπαράζ προκλήσεων σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο προχώρησε η τουρκική Αεροπορία αμέσως μετά τις επαφές Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σημειώθηκαν εμπλοκές με ελληνικά οπλισμένα F16, Αμέσως μόλις τελείωσε η κοινή συνέντευξη Τύπου ξεκίνησαν οι προκλήσεις. Περίπου στις 11,.45 η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στη Λήμνο και αμέσως μετά στις 12.00 στη Λέσβο. Συνολικά 4 οπλισμένα τουρκικά F16 αναχαιτίστηκαν από τέσσερα ελληνικά οπλισμένα μαχητικά και λίγο αργότερα στις 13.00 και στις 13.30 είχαμε άλλες δύο εμπλοκές, η μία στη Ρόδο και η δεύτερη στο Καστελόριζο.

Εκεί σηκώθηκαν άλλα τέσσερα F16 οπλισμένα που αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά. Είχαμε συνολικά 4 εμπλοκές και 18 παραβιάσεις. Άμεση είναι η απάντηση της Ελλάδας που με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου και του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ξεκίνησε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία “Πυρπολητής” στο Μυρτώο Πέλαγος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ