“Ιερός πόλεμος” για τους Rotting Christ – Ακυρώθηκε συναυλία στην Πάτρα λόγω ονόματος

Το όνομα του μέταλ συγκροτήματος φαίνεται πως ευθύνεται για την ακύρωση συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας στο facebook, άτομα της Ιεράς Μητρόπολης Πάτρας πίεσαν τον Δήμο να ακυρώσει τη συναυλία και να μην παραχωρήσει τον χώρο, παρ’ όλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο, κι αυτό γιατί θεώρησαν υβριστικό το όνομα του συγκροτήματος προς το πρόσωπο Του Ιησού.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν πως ενημερώθηκαν για την αθέτηση της συμφωνίας μόλις δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση.

Ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το patrastimes.gr, ανέφερε στη διοργανώτρια εταιρεία ότι τελικά δεν θα μπορέσει να διαθέσει τον χώρο λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, αν και οι διοργανωτές σημειώνουν ότι ο χώρος διατίθεται κανονικά για τη συναυλία του Γιάννη Αγγέλακα στις 16/3.

Ωστόσο, ο Δήμος Πατρέων με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι σε σχέση με τα αναγραφόμενα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί «λογοκρισίας» κ.λπ. ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Rotting Christ η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Αίγλη», δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρεία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί, όπως γράφει το patrastimes.gr.

Την είδηση δεν άφησε ασχολίαστη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: “Μεσαίωνας, η εκκλησία θέλει να διώξει τους Rotting Christ από την Πάτρα”.

Οι Rotting Christ είναι ελληνικό black metal μουσικό συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1988, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το όνομα της μπάντας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη δημοφιλία της, καθώς τον Νοέμβριο του 1999, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκάρι Μπάουερ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του συγκροτήματος, αντικαθολικούς. Ο Σάκης Τόλης, που είναι στα φωνητικά και στην κιθάρα, απάντησε λέγοντας: “Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι, όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δε σημαίνει ότι, κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά”. Σε ένα φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι Rotting Christ και οι Megadeth, η συμμετοχή των δεύτερων ακυρώθηκε, καθώς ο τραγουδιστής των Megadeth αρνείτο πεισματικά να παίξει μαζί τους, λόγω του ονόματός τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ