Πυρ και μανία οι αστυνομικοί με τις δηλώσεις Κυρίτση: Αήθης η συμπεριφορά του – Είναι απερίγραπτος

Την οργή των αστυνομικώνπροκάλεσαν οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση σχολιάζοντας τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα η αναφορά του «δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να πέθανε από μολότοφ».

«Η συμπεριφορά του κ. Κυρίτση κρίνεται αήθης διότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και άλλοι τόσοι νοσηλεύτηκαν στην εντατική του 40 και σώθηκε η ζωή τους τελευταία στιγμή. Λυπάμαι για τον κ. Κυρίτση και το πολιτικό του ήθος, είναι απερίγραπτος», δήλωσε στο enikos.gr ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Δυστυχώς, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Κυρίτσης, μπερδεύει τις μολότοφ με τις μπογιές και τα τρικάκια, τις θεωρεί ένα ήπιο μέτρο αντίδρασης. Τον προκαλούμε, στην πρώτη επίθεση που θα δεχθεί αστυνομικός από μολότοφ, να έρθει στο νοσοκομείο να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη φονικότητα αυτών των όπλων. Λυπούμαστε που ξεχνάει ότι σε μία δημοκρατία δεν έχει θέση η βία αλλά ο διάλογος», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να καεί κάποιος ζωντανός για να αντιληφθούμε ότι η φωτιά μπορεί να σκοτώσει; »αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, προσθέτοντας «εκείνοι που θα μπορούσαν να δώσουν την πλέον αποστομωτική απάντηση στον κ. Κυρίτση δεν μπορούν διότι, είναι νεκροί… Και είναι οι νεκροί της Μαρφίν που κάηκαν από τις μολότοφ που ο κ. Κυρίτσης θεωρεί ακίνδυνες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη είπε: «Η δήλωση του κ. Κυρίτση έχει προκαλέσει οργή σε όλους τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν δεχθεί χιλιάδες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διαδηλώσεων ακόμα και στα γήπεδα» .

«Το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και εκφράζουν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Τι θέλει να μας πει; ότι πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός για να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης. Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Τσαϊρίδης, οι αστυνομικοί έχουν προτείνει την αυστηροποίηση των ποινών και την μετατροπή των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών σε ιδιώνυμο αδίκημα, που σημαίνει την άμεση προφυλάκιση των συλληφθέντων μέχρι να δικαστούν. «Έχουμε προτείνει οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που έχουν αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο καιρό, να γίνουν ιδιώνυμο αδίκημα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθουμε στην κανονικότητα» ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ