“Ώρα μηδέν” στη δίκη της 21χρονης Ειρήνης που συνελήφθη με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ -ΒΙΝΤΕΟ

Έχοντας στο πλευρό της τους γονείς της, η 21χρονη Ειρήνη από τη Μυτιλήνη, η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 με 2,5 κιλά κοκαΐνης και κρατείται μέχρι σήμερα, 15 μήνες μετά, έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές του Χονγκ Κονγκ, περιμένει με αγωνία την ετυμηγορία των δικαστών μετά και την ολοκλήρωση της δίκης.

Η ίδια δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώα, καταθέτοντας με απόλυτη σοβαρότητα και ψυχραιμία, χωρίς να δημιουργήσει κενά στην υπόθεση.

«Δεν υπήρξε σημείο που να την έπιασαν να λέει ψέματα και δεν είχε καμιά κραυγαλέα αντίφαση. Υπέδειξε το πρόσωπο που την έπεισε να πάει εκεί για να γίνει μοντέλο», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ακόμη, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η 21χρονη δήλωσε πως είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον επιστήθιο φίλο της, τον Πέτρο, και δεν περίμενε ποτέ πως θα την πρόδιδε με αυτόν τον τρόπο. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως εκείνος ήταν που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ.

Αν η 21χρονη κριθεί αθώα, επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια της. Αν όχι τότε, σύμφωνα με την νομοθεσία του Χονγκ Κονγκ, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης από 24 έως 27 έτη και εκεί τα χρόνια στη φυλακή είναι πραγματικά. Και μόνο με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς στην φυλακή, αργότερα θα μπορέσει να ζητήσει να μειωθεί η ποινή της στο ένα τρίτο.

Η απόφαση για την τύχη της 21χρονης Ειρήνης αναμένεται μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ