Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού – Επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη – ΒΙΝΤΕΟ

Με λιακάδα, υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες θα κυλήσει το τριήμερο μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, με σύμμαχο τον καλό καιρό θα εορταστούν τα αποκριάτικα δρώμενα σε ολόκληρη την χώρα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος . Το πρωί της Κυριακής, στα δυτικά και τα βόρεια, θα έχουμε πρωινές και βραδινές ομίχλες ενώ θα πνέουν άνεμοι πέντε έως έξι μποφόρ στο Αιγαίο».

«Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, τους 22 – 23 βαθμούς στα Κεντρικά και τους 20-21 βαθμούς στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», πρόσθεσε.

Για την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Αρνιακός τόνισε ότι «περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το βράδυ στα Δυτικά, όπως στην Ήπειρο, όπου αναμένουμε κάποιες βροχές που θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Αναμένουμε τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης καθώς οι νοτιάδες θα φτάσουν τα έξι και επτά μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 – 22 βαθμούς στα Κεντρικά και στις νοτιότερες περιοχές», επισημαίνοντας ότι «από την Τρίτη περιμένουμε μεταβολή του καιρού, με περισσότερες βροχές στα Δυτικά και τα Βόρεια, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στους 15 – 16 στη Βόρεια Ελλάδα, στους 17 στα Κεντρικά και στους 20 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες περιοχές με ακόμη μεγαλύτερη πτώση την Τετάρτη.»

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ