Δήμαρχος Χαλκίδας στον Realfm 97,8: Το πλημμυρικό φαινόμενο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

“Είναι ένα πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, σημαντικές καταστροφές στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη, σε μία περιοχή που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο της θάλασσας και τα υπόγεια είναι βεβαίως κάτω από το επίπεδο” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Χρήστος Παγώνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Είναι διαχρονικό το πρόβλημα, αλλά αυτής της έντασης και αυτής της έκτασης συμβαίνει κάθε 40-50 χρόνια, έτυχε να συμβεί τώρα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και λόγω του ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κορεστεί και τα νερά βγαίνουν πάνω. Η γη βγάζει συνέχεια νερό. Εκεί είναι ένας μεγάλος οικισμός, είναι και στο σχέδιο πόλης”, σημείωσε ο κ. Παγώνης και πρόσθεσε:

“Το νερό σε ορισμένα σημεία είναι πάνω από ένα μέτρο και δεν έχει διέξοδο. Κάποια σπίτια έχουν εκκενωθεί. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης… Οι κάτοικοι φωνάζουν, έχουν απόλυτο δίκιο. Εμείς φταίμε και εγώ φταίω και όλοι φταίμε, γιατί εγώ δεν μάντεψα ότι μπορεί να γίνει αυτό το φαινόμενο και οι προηγούμενοι γιατί ενώ το ήξεραν δεν έκαναν τίποτα και το έκρυψαν. Εγώ προσπάθησα να το αναδείξω για να το λύσω, δεν μπορεί να παίζουμε πια, πρέπει να σοβαρευτούμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ