Τραγωδία στο Αιγαίο: Δύο παιδιά κι ένας άνδρας πνίγηκαν σε ναυάγιο στη Σάμο – Τι είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών στο enikos.gr

Μία νέα τραγωδία είχαμε το πρωί ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το λιμενικό περισυνέλεξε 11 μετανάστες, εκ των οποίων και τρία παιδιά. Οι μετανάστες επέβαιναν σε λέμβο που θυθίστηκε. Οι έρευνες συνεχίστηκαν για έναν άνδρα, ο οποίος αγνοείτο, καθώς ένας από τους μετανάστες ανέφερε ότι υπήρχαν 12 άτομα πάνω στη λέμβο.

Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός.

Τα δύο από τα παιδιά κατέληξαν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα πλωτό ένα ναυαγοσωστικό, σκάφος frontex και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Καθοριστική ήταν η βοήθεια απο τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου που συμμετειχε στη διάσωση με το σκάφος του Γοργώ ΤΣ137 όπου διέσωσε ένα μικρό κοριτσάκι 3,5 χρόνων από την θάλασσα μαζί με τους γονείς του, το οποίο και περιέθαλψε διότι βρισκόταν σε κατάσταση υποθερμίας .

Πρόεδρος Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο enikos.gr: Βγάλαμε δύο παιδάκια από τη θάλασσα – Το ένα δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Καθοριστική ήταν και η συνδρομή του συλλόγου αυτοδυτών Σάμου για τη διάσωση των μεταναστών που βρίσκονταν ανοικτά της Σάμου μετά τη βύθιση της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

«Στις 11.30 το βράδυ μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι κινδυνεύουν 12 άτομα ανοικτά της Σάμου. Άμεσα σπεύσαμε στη θαλάσσια περιοχή για να βοηθήσουμε να τους βγάλουμε. Το σκάφος μας ανέσυρε από τη θάλασσα μία οικογένεια, τον πατέρα, τη μητέρα και το παιδί τους, το οποίο προσπαθήσαμε να το σώσουμε, του φορέσαμε από τα δικά μας ρούχα», είπε στο enikos.gr o πρόεδρος του συλλόγου αυτοδυτών Σάμου, Νίκος Τσουμάκης.

«Στη συνέχεια μας ειδοποίησαν για να παραλάβουμε ένα δεύτερο παιδί για να το μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, είχαν πέσει οι σφυγμοί του και δυστυχώς χάθηκε. Ήταν τραγικό αυτό που ζήσαμε χθες τη νύχτα», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ