Προχωρά η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το ΓΝ Λαμίας και τη λειτουργία των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Εισαγγελίας Λαμίας για τον αδόκητο χαμό του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, ο οποίος «έσβησε» μόλις μεταφέρθηκε στην Αθήνα μετά από νοσηλεία στο ΓΝ Λαμίας, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και η έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας – στελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας και ειδικότερα στο κομμάτι των Εφημεριών στο Τμήμα Επειγόντων.

Σύμφωνα με την εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση «η λειτουργία των ΤΕΠ θα περάσει από αξονικό τομογράφο», με επικέντρωση στο εάν υπάρχουν έμπειροι γιατροί όλο το 24ωρο στα Επείγοντα.

Ορίζεται πραγματογνώμονας για το χαμό του 9χρονου παιδιού

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας έχει στα χέρια του όλο το υλικό των ιατρικών φακέλων του 9χρονου, τόσο από το νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, όσο και από το νοσοκομείο Λαμίας. Η απώλεια του 9χρονου Δημήτρη το καλοκαίρι του 2017 συγκλόνισε το πανελλήνιο, ωστόσο οι γονείς του ακόμη περιμένουν μια απάντηση για να μάθουν γιατί έχασαν τόσο άδικα το παιδί τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ειδικός πραγματογνώμονας θα οριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και η έκθεσή του θα είναι βαρύνουσας σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ένα ατύχημα του 9χρονου με το ποδήλατο στην πλατεία του χωριού (Αναβρα Φθιώτιδας), το οποίο αρχικά έδειξε ότι δεν ήταν σοβαρό, μετέτρεψε τη χαρά σε θρήνο και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του.

Πηγή: Lamiareport

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ