• Διαμαρτυρία αστυνομικών στην Κατεχάκη την Πέμπτη - «Πόλεμος» ανακοινώσεων με την ηγεσία της ΕΛΑΣ

  1:47 πμ, Πέμπτη 07 Μάρ 2019 1:47 πμ, Πέμπτη 07 Μάρ 2019

  Απάντηση σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το προσωπικό της ΕΛΑΣ όσο και γενικότερα στα ζητήματα του εξοπλισμού και της εύρυθμης λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών, εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να ρυθμιστούν διάφορα θέματα που αφορούν τόσο στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας

  Ενδεικτικά:

  - για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, ήδη από χθες έχει ενημερωθεί το προσωπικό να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής) για να εφοδιαστεί με προσωποποιημένες κάρτες, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα,

  - το θέμα της καθαριότητας ήδη έχει διευθετηθεί για ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου της Γ.Α.Δ.Α.. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ ενδεχόμενες καθυστερήσεις, λόγω της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, θα αντιμετωπιστούν με συνεργεία καθαρισμού

  - όσον αφορά στο θέμα των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων (ρεπό) του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι, κατά μέσο όρο, αντιστοιχεί ανά αστυνομικό περίπου (1,5) οφειλόμενη Ημερήσια Ανάπαυση. Ο αριθμός αυτός θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και διαχειρίσιμος, με βάση τον συσχετισμό των υπηρεσιακών απαιτήσεων και των διαθέσιμων πόρων,

  - όσον αφορά στο θέμα των αναλώσιμων υλικών, έχουν ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου όλα τα αιτήματα των αστυνομικών υπηρεσιών για διάθεση συναφών ειδών (μελάνια, χαρτί, γραφική ύλη κ.λπ.), ενώ υφίσταται και σχετική διαθεσιμότητα,

  - για τα μεταφορικά μέσα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την προμήθεια πάνω από (1.000) υπηρεσιακών οχημάτων. Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας (486) οχημάτων διαφόρων τύπων (περιπολικά, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μοτοσικλέτες, οχήματα SUV κ.λπ.) αξίας περίπου (13) εκ. ευρώ, ενώ δρομολογείται η έγκριση άλλων (15) εκ. ευρώ, για την προμήθεια (600) ακόμα οχημάτων».

  Καταλήγοντας αναφέρεται ότι «το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει και εντατικοποιεί τις προσπάθειες για να διευθετηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των Υπηρεσιών του Σώματος, με γνώμονα την αποτελεσματική παρουσία και δράση των αστυνομικών Υπηρεσιών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο».

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αστυνομικών

  Να σημειωθεί ότι από την Τρίτη οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 07-03-2019 και ώρα 13:00, στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη».

  Όπως αναφέρουν διαμαρτύρονται για:

  - Τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  - Τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

  - Τον εξοπλισμό μας και τα αναλώσιμα υλικά, που πληρώνουμε από το υστέρημά μας.

  - Την αποδόμηση των μάχιμων Υπηρεσιών και τις χιλιάδες οφειλόμενες Η.Α.

  Επίσης με ανακοίνωσής της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλει ότι «μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τεσσάρων (4) Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, την Πέμπτη 07/03/2019 και ώρα 13:00 στο σταθμό του μετρό «Κατεχάκη», είδαμε με έκπληξη τα «γρήγορα» αντανακλαστικά της Φυσικής Ηγεσίας, η οποία εξέδωσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο λύθηκε το πρόβλημα των μετακινήσεων των Αστυνομικών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι προφανές ότι το αίολο έγγραφο που απεστάλη στις Υπηρεσίες έχει ως στόχο την αποτροπή συμμετοχής των συναδέλφων στην ανωτέρω προγραμματισμένη συγκέντρωση. Το θέμα της μετακίνησης με τα Μ.Μ.Μ. είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει χρονίσει και ενώ έχει υπογραφεί η σχετική Κ.Υ.Α. από τα συναρμόδια Υπουργεία, δεν υλοποιείται με ευθύνη συγκεκριμένων για οικονομικούς κυρίως λόγους».

  Οι Αστυνομικοί τονίζουν ότι «επειδή ούτε αύριο οι συνάδελφοι μας θα μετακινούνται απρόσκοπτα κατά τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου και επειδή δεν μπορεί η Φυσική Ηγεσία να υπεκφεύγει των ευθυνών της, καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και να συμμετάσχουν μαζικά με τα Προεδρία των Ενώσεων τους στην αυριανή συγκέντρωση, στην οποία πέραν του ζητήματος της μετακίνησης των Αστυνομικών με τα Μ.Μ.Μ., πρώτα και πάνω από όλα διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας.

  Η ανακοινώσει καταλήγει ως εξής: «Μακάρι τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά να υπήρχαν και στις καταγγελίες μας για καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες».

  Νωρίτερα επίσης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα της καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα