Πώς οι “αετονύχηδες” του Airbnb εξαπατούν ιδιοκτήτες ακινήτων

Την επιθυμία των ιδιοκτητών ακινήτων να αξιοποιήσουν το φαινόμενο Airbnb και των υπόλοιπων ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης εκμεταλλεύονται επιτήδειοι που παρουσιάζονται ως μεσίτες και τους αποσπούν χρηματικά ποσά με υποσχέσεις για πολλά και γρήγορα κέρδη.

Πρόκειται για απατεώνες που δεν στοχεύουν σε μεγάλα κέρδη από κάθε θύμα τους, αλλά χτυπούν γρήγορα και αποτελεσματικά αποσπώντας, ανάλογα με τη μέθοδο που ακολουθούν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από λίγες εκατοντάδες έως 2.000- 3.000 ευρώ. Όταν πετύχουν τον σκοπό τους εξαφανίζονται, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο άνθρωπος που εξαπατήθηκε δεν θα μπει σε έναν επίπονο δικαστικό αγώνα που ίσως του κοστίσει περισσότερα χρήματα από εκείνα που έχασε.

Οι “αετονύχηδες” που περιφέρονται γύρω από τον κλάδο δεν είναι καινούριο φαινόμενο, αλλά τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση.

Οι απατεώνες που παρουσιάζονται ως μεσίτες χρησιμοποιούν διάφορα τρικ για να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες. Αυτό που τους φέρνει τα μεγαλύτερα κέρδη ολοκληρώνεται σε βάθος χρόνου και δεν περιορίζεται σε μία μόνο είσπραξη. Οι επιτήδειοι παριστάνουν τους μεσίτες και προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες που έχουν ανεβάσει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τους πείθουν να υπογράψουν μισθωτήρια με τα οποία οι ίδιοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ακινήτου και φυσικά την είσπραξη των μισθωμάτων.

Οι μεσίτες επισημαίνουν ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να αποφύγουν τις παγίδες αν είναι στοιχειωδώς προσεκτικοί και αποφύγουν να μπουν σε χωράφια που δεν γνωρίζουν. Όπως λένε οι πιστοποιημένοι μεσίτες, οι δικηγόροι και οι φοροτεχνικοί είναι πολύ καλύτεροι σύμβουλοι από έναν άγνωστο που εμφανίζεται μπροστά τους υποσχόμενος πολλά και γρήγορα χρήματα.

“Αυτό που συμβουλεύουμε τον κόσμο είναι να μην υπογράφει τίποτα και να μην δίνει χρήματα σε κανέναν αν προηγουμένως δεν μιλήσει με τον δικηγόρο ή τον φοροτεχνικό του” λέει ο κ. Ρεβύθης σύμφωνα με το Έθνος.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ