Στο εδώλιο η “μαύρη χήρα” της Αργολίδας για τη δολοφονία του 42χρονου καπετάνιου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στα δικαστήρια Ναυπλίου είναι προγραμματισμένη για σήμερα η εκδίκαση της υπόθεση της 40χρονης χήρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της στην αυλή φιλικού τους προσώπου στην Κοιλάδα, τον Δεκέμβριο του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη, σήμερα, είχε ομολογήσει μήνες μετά την τέλεση του εγκλήματος, το καλοκαίρι του 2015. Η ίδια νωρίτερα έλεγε στους αστυνομικούς ότι πρέπει να ψάξουν αλλού τον δολοφόνο, υποστηρίζοντας ότι η σωματική της διάπλαση δεν θα της επέτρεπε να διαπράξει το έγκλημα.

Ο θάνατος του 42χρονου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου είχε αρχικά παρουσιαστεί ως αυτοκτονία από τη σύζυγό του. Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, έδειξε ότι είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ένας επίδοξος αυτόχειρας.

Η «μαύρη χήρα» τελικά συνελήφθη και η δίκη της ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016. Στην πρότασή της, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, περιέγραφε την 40χρονη ως άτομο «ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας τον θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις 10 ετών κόρη τους».

Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του συζύγου της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Το δικαστήριο, αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου για να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην δολοφονία. Αυτό έγινε καθώς έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση του για το τι ακριβώς έκανε εκείνη την ημέρα.

Η απόφαση η οποία καθαρογράφηκε έπειτα από πολλούς μήνες διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει την εμπλοκή ή όχι του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην υπόθεση, η οποία μέχρι και σήμερα είναι σε εξέταση. Λίγες μέρες πριν ο φίλος του θύματος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου στις Αρχές.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου νωρίς το πρωί προσήλθε η κατηγορούμενη με την συνοδεία αστυνομικών, ενώ δηλώσεις έκαναν και οι δικηγόροι της υπόθεσης Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Γεωργόπουλος

“Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο… Πρέπει να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα η οποία αφορά κυρίως την κυρία κατηγορουμένη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και εμείς πρέπει να σεβαστούμε το τεκμήριο αθωότητος. Να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση και να ησυχάσουν όλοι και η πλευρά της κυρίας κατηγορουμένης, αλλά και η οικογένεια του θύματος η οποία ζει σε μία αγωνία όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τότε που έχασε τη ζωή του το παιδί τους”, είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Πηγή πληροφοριών: argolikeseidhseis.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ